De echo van Cor – De jeugd heeft de toekomst en gelijke kansen voor iedereen
Reacties op mijn column/echo zijn steeds welkom op info@goednieuws.be

Cor van Rijsingen schrijft op ons verzoek elke week een kritische, maar vooral ook humoristische nabeschouwing over de artikelen die in onze wekelijkse Nieuwsbrief zijn verschenen. Hij houdt ons op deze manier een spiegel voor. Cor houdt van reflectie en dialoog. Een goede representant van onze lezers. Daarom denken wij dat u zijn relativerende columns lezenswaard zult vinden. 

De jeugd heeft de toekomst en gelijke kansen voor iedereen

De vakanties zijn in zicht, het weer is best goed en de coronabesmettingen lopen terug, echt GOED NIEUWS dus. We gaan er vanuit dat we geen vierde golf krijgen, dus de vooruitzichten zijn goed op de kabinetsformatie in Nederland na …..

Wat is er blijkens de traditionele Goed Nieuwsbrief de voorbije week weer schitterend Goed Nieuws gemeld in België en Nederland !   

Hartverwarmende initiatieven voor Tess van Loon, echt super nieuws! Tess heeft de erfelijke spierziekte SMA2, waardoor ze zich altijd in een rolstoel zal moeten voortbewegen, helaas.

Nu heeft haar oma een actie op touw gezet om een bus te scoren voor Tess, waar ze met haar rolstoel in kan. Super toch –  en veel bekende mensen helpen daaraan mee, zoals PSV- en Oranjevoetballer Denzel Dumfries en de Nuenense profwielrenner Steven Kruijswijk en nog vele anderen. Iedereen kan helpen op de facebookpagina van Tess: VanTesstic (een bus voor Tess). Dus, beste lezers en bezoekers van de Goed Nieuwssite: Gas erop!!

Nog meer Goed Nieuws, maar minder persoonlijk is de Buitenblokbar in Hasselt, een plek waar studenten kunnen studeren die daar zelf geen plek voor hebben. De jeugd heeft de toekomst en gelijke kansen voor iedereen, dus ik ben er blij mee.

Verder met de natuur, mijn favoriete onderwerp zonder de andere artikelen overigens tekort te doen. Een moestuin voor sociale verbondenheid, een top idee. Jong en oud samen met de handen in het zand, buurten, onkruid wieden, zonnen en van elkaar leren.

Dan wonen in de natuur in tiny houses (‘kleine huisjes’ vind ik mooier klinken) zelfvoorzienend, in een eigen voedselbos. Lijkt me leuk voor een aantal mensen, avonturiers vooral, maar geen lange-termijn-grootschalige oplossing voor het woningtekort naar mijn mening.

Heilige plekken in de natuur blijken een schatkamer voor de natuur, heel veel biodiversiteit die op deze manier bewaard blijft, een goede zaak. Natuurbegraafplaatsen winnen aan populariteit, dus dat is dubbelop. Ik ben vóór.

Nog meer goed nieuws voor de natuur is de orkaanverzekering voor koraalrif. De verzekering herstelt de schade aan het rif, echt super. Ik moet er niet aan denken dat er over X-tijd geen koraalriffen meer zijn op aarde. Die zijn zo belangrijk voor het leven in zee, dus verzekeren die hap.

Wat de natuur ook een handje helpt is de nieuwe generatie elektrische bussen, geproduceerd in Roeselare in een CO2-neutrale fabriek. Dat is een goede zaak: eerst met de elektrische bus naar het treinstation en daarna op reis naar 3600 bestemmingen met de trein.  Geen vliegtuig meer nodig om op vakantie te gaan. Daar wordt de natuur pas echt vrolijk van.

Tot slot voor deze week: kunstmatige Intelligentie om maatschappelijke problemen wereldwijd op te lossen, ziektes, klimaatverandering, biodiversiteit en meer. Als het helpt ben ik zeker niet tegen, maar het moet wel vanuit de mensen zelf komen. Mensen veroorzaken de meeste ellende zelf (ook grote bedrijven geleid door ‘mensen’ of geldwolven) dus laten we daar ook eens proberen wat aan te doen.

Groeten van Cor.  

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten