De echo van Cor – Beetje lullig om mijn mening over Vlaamse vagina’s te geven…
Reacties op mijn column/echo zijn steeds welkom op info@goednieuws.be

Cor van Rijsingen schrijft op ons verzoek elke week een kritische, maar vooral ook humoristische nabeschouwing over de artikelen die in onze wekelijkse Nieuwsbrief zijn verschenen. Hij houdt ons op deze manier een spiegel voor. Cor houdt van reflectie en dialoog. Een goede representant van onze lezers. Daarom denken wij dat u zijn relativerende columns lezenswaard zult vinden.

Beetje lullig om mijn mening over Vlaamse vagina’s te geven…

De weken gaan snel. Alweer eentje voorbij en wederom een week vol met GOED NIEUWS. 

Wat is er zoal voorbij gekomen de afgelopen dagen:

De  natuur herstelt zichzelf makkelijk! Een voorwaarde is wel dat de mensen het gebied met rust laten, en dat zal niet meevallen, verwacht ik. Iedereen heeft wel een mening over hoe het wel of niet moet maar in dit geval  is niets doen de beste optie. We gaan ervoor! Trouwens, een mooie cartoon hierover op de site. Dat mag ook wel eens gezegd worden.

Meer goed nieuws over de natuur: een machine die strandafval kan recyclen. Echt tof nieuws, want als er iemand rommel kan maken zijn wij mensen het wel.

Ook blijken er in Rusland meer bossen te zijn dan gedacht, althans volgens satellietfoto’s. Hopelijk is het geen fake news of dat de satelliet gehackt is …

Tevens zijn er een zestal nieuwe slangensoorten ontdekt, niet in Rusland (wil je daar wel wonen?) maar in Afrika , Thailand en Azië. Dat is ook heel fijn nieuws. Maar ik zou ook wel graag het aantal verdwenen soorten willen weten, voor mijn kritische noot…

En nu blijkt ook dat windenergie niet botst met bescherming van de Noordzeenatuur. Windenergie: het blijft lelijk om te zien, maar toch goed nieuws voor natuur en mens, anders gaat het echt te warm worden op ons planeetje.

Wat ook nog onvoorstelbaar mooi is dat men tegenwoordig drinkwater kan halen uit de lucht, ook als het warm is en zonder energie. Ideaal in arme, warme gebieden, echt fantastisch goed nieuws!

Wat is er nog meer te melden: een hard onverzadigd vet, goed voor hard en bloedvaten . Als aanvulling op o.m. olijfolie  en belangrijk voor de samenstelling van gezonde voedingsmiddelen. Als er niet te veel chemische rommel in zit, is het perfect natuurlijk. Zeker voor mij als kookfanaat.

Als laatste natuuronderwerp, de bijenhotels op schoolpleinen. Mooi voor de jeugd om biodiversiteit onder de aandacht te brengen. Niks mis mee. Bijen zijn echt onmisbaar voor onze voedselproductie. Dus vol hangen die pleinen (en niet alleen op scholen wat mij betreft).

Verder gaat het goed met de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs. Prima, dat de behoeftes op elkaar afgestemd worden. Win-win voor studenten en bedrijfsleven, baanzekerheid en voldoende tevreden werknemers.

En een Europese primeur: knieprothese geplaatst met behulp van een augmented reality bril ofwel super 3D-bril. De techniek staat voor niets! Mooie uitvinding, maar gelukkig moeten mensenhanden de operatie nog uitvoeren. De vraag is voor hoelang?

Nemen robots de zaak over in de toekomst? Leunen we niet te veel op computers en nieuwe technologieën? Moet de mens terug in de machine? Goed om dat eens te evalueren.

130 Landen beloven meer te investeren in zorgpersoneel  Goede zaak met toenemende vergrijzing en bevolkingsgroei. Belofte maakt schuld!

Direct gerelateerd daaraan zijn samen tegen eenzaamheid en  goed doen voor een ander. Hoe meer aandacht voor de medemens hoe beter! Als we dat doen worden mensen ook minder snel ziek (ook geestelijk). Dit is een taak voor ons allen plus de bedrijven waar we werken of eigenaar van zijn. Niet alleen geld verdienen (dat mag uiteraard) maar ook zorgdragen voor je medemens en medewerkers!

Dan ons laatste item uit Goed Nieuws van de voorbije week. De Vagina. Het gaat prima met de bacteriële gezondheid van de Vlaamse vagina’s, lees ik. Dat is mooi, maar ik vind het niet verstandig om daar uitgebreid mijn mening over te geven. Zou een beetje lullig zijn !

Groeten van Cor.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten