De vruchtbare sociaal-maatschappelijke invloed van een professionele voetbalclub
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto PSV

In de Metropoolregio Brainport Eindhoven wordt steeds duidelijker bewezen dat de driehoeksverhouding tussen een professionele voetbalclub zoals PSV, het bedrijfsleven en de maatschappij voor alle partijen wel degelijk vruchten afwerpt. ASML in Veldhoven, een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van apparatuur voor het maken van chips, is een nieuwe overeenkomst aangegaan met de eredivisionist, die zowel maatschappelijk als sporttechnisch veel positieve pluspunten kent.

De samenwerking tussen ASML en PSV moet leiden tot een Community met als doel voetbal voor iedereen toegankelijk te maken, nieuwkomers te helpen hun plek in de regio te vinden en mensen zonder middelen te laten genieten van een avondje topsport. Daarnaast gaat ASML op sportief gebied de professionals van PSV helpen met het analyseren van prestatiegegevens die tijdens trainingen en wedstrijden worden verzameld. De trainers van PSV hebben samen met de data-analisten van ASML een uniek model ontwikkeld, waarmee PSV de data kan omzetten in concrete trainingsmethoden. Tenslotte zijn deze nieuwe initiatieven ook genomen om het leiderschap van Brainport op het gebied van technologie en innovatie te laten zien.

Natuurlijk, de nieuwe ASML Community Lounge in het Philips Stadion, die in september wordt geopend, biedt ASML-medewerkers de gelegenheid om met relaties samen te komen en te genieten van een wedstrijd. Maar de ruimte krijgt ook een sociaal-maatschappelijke rol voor kinderen die het moeilijk hebben, begunstigden van het Leger des Heils, de Voedselbank en andere hulporganisaties.

Zorg voor de regio

ASML en PSV werken al langere tijd samen met andere grote bedrijven in de regio (VDL, Bavaria, High Tech Campus, Philips en Jumbo) om de gezondheid en het sociaaleconomisch klimaat van de Brainportregio verder te versterken. Samen zijn deze ondernemingen ook de shirtsponsor van de Europese subtopper. Een van die resultaten is een online vitaliteitsplatform, dat duizenden medewerkers van regionale bedrijven tips en oefeningen geeft om hen te helpen een gezondere levensstijl te leiden. Er zijn ook interactieve lesprogramma’s ontwikkeld om schoolkinderen aan te moedigen de wereld van technologie te verkennen en er meer over te leren.

Samen slimmer en sterker

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV over de nieuwe overeenkomst met ASML: “Samenwerking kenmerkt onze Brainportregio. Door de krachten te bundelen met ASML en andere grote bedrijven in de regio bouwen we aan een unieke voetbalclub en een woon- en werkomgeving die wereldleider is in de ontwikkeling en toepassing van technologie. ASML’s expertise op dit gebied is enorm en uniek in de wereld. Wij, de staf en de spelers, profiteren allemaal van deze kennis op en naast het voetbalveld en zijn ervan overtuigd dat dit in de toekomst van nog grotere waarde zal zijn voor zowel PSV als de samenleving als geheel. De samenwerking met ASML is voor ons van enorme waarde. De steun en inzet die we van het bedrijf krijgen is geweldig.”

PSV: bruggenbouwer in de samenleving

Lucas van Grinsven, hoofd Communications & Community Engagement bij ASML: “Het gaat goed met ASML en dat hebben we mede te danken aan de community waarin we opereren. Wij willen daarom graag iets terugdoen. PSV fungeert als bruggenbouwer in de samenleving en samen willen we de regio laten bloeien.”

ASML is een multinationale onderneming met kantoren in meer dan 60 steden in 16 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Veldhoven. Bij het bedrijf werken meer dan 28.000 mensen. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten