Dankzij dit boekje weet je wat er allemaal aan onze kust aanspoelt
bron: Provincie W-VL - Afbeelding van Ian hohlstein via Pixabay

De Provincie West-Vlaanderen heeft een nieuwe strandgids met de 100 meest voorkomende aanspoelsels aan onze kust.

De pocketgids bevat heel wat informatie, foto’s en tekeningen over de meest voorkomende aanspoelsels op het strand. De gids bevat info over schelpen zoals Zaagje en Nonnetje of over het rugschild van de Zeekat. De gids telt 100 beschreven soorten, aangevuld met actuele info en tips over strandafval, rustende zeehonden, gewonde vogels en wilde dieren. Bijzonder is dat er ook heel wat nieuwe soorten opduiken in dit gidsje. Het bewijst dat de klimaatsverandering en grote bedrijvigheid in de Noordzee heel wat invloed heeft op het onderwaterleven.

Met de vernieuwde gids richt de Provincie zich op toeristen, leerkrachten en natuurgidsen die interesse tonen in de vloedlijn en strandvondsten.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten