Belgisch Design terug op internationale kaart
bron: Flanders DC

Eindelijk kunnen de Belgische merken hun werk terug laten zien. Tijdens de Design Week in Milaan wordt het beste van Belgisch design getoond in 2 verrassende projecten: de film The Object Becomes en de tentoonstelling The New Belgians. Beide zijn tussen 4 en 10 september in Milaan te ontdekken.

Film: The Object Becomes

The Object Becomes brengt Belgisch design in kaart. De film is echter alles behalve een documentaire. 9 objecten, ontworpen door 9 Belgische ontwerpers en bedrijven staan centraal. De film legt de vinger op het ontastbare: de ideeën, de samenwerkingen en de emotionele band tussen een ontwerper en zijn object. Hoe komt een object tot stand en hoe wordt het creatieproces beïnvloed door de omgeving en maatschappelijke context van de ontwerper? Het werd een intrigerende mix tussen beeld, muziek en fragmenten uit interviews met de ontwerpers over verantwoordelijk design, schoonheid en het algemeen welzijn.

The Object Becomes gaat in première tijdens de Milan Design Week 2021 en zal een jaar lang de wereld rondreizen, met het MDFF (Milan Design Film Festival) als eerste tussenstop na de Milan Design Week.

 • Film geregisseerd door Alexandre Humbert
 • Directeur onderzoek: Giovanna Massoni
 • Originele muziek: Arnaud Pujol
 • Duur van de film: 30′.
 • Exclusieve preview (alleen op uitnodiging): Maandag 6 en dinsdag 7 september, Cinema Anteo, Piazza XXV Aprile 8, Milano

Tentoonstelling: The New Belgians

De corona-pandemie heeft de organisatoren van de beurs op Milan Design Week ertoe gedwongen twee opeenvolgende edities te annuleren. Maar het wordt dit najaar alles behalve stil in Milaan. Belgium is Design organiseert een nieuwe versie van haar stand die oorspronkelijk gepland stond op de SaloneSatellite. Van 4 tot 10 september 2021 wordt Opificio 31 in de Zona Tortona de Belgische designhub waar o.a. deze Belgische merken aanwezig zullen zijn:

 • Elias van Orshaegen
 • Daan De Wit Design Studio
 • De Angelis Design
 • Fractall (Arne Desmet)
 • Olivier Vitry – Claisse Architectures
 • Studio Part

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten