De echo van Cor – Voedselverspilling? Wat je niet weggooit hoef je ook niet te maken…..
Reacties op mijn column/echo zijn steeds welkom op info@goednieuws.be

Cor van Rijsingen schrijft op ons verzoek elke week een kritische, maar vooral ook humoristische nabeschouwing over de artikelen die in onze wekelijkse Nieuwsbrief zijn verschenen. Hij houdt ons op deze manier een spiegel voor. Cor houdt van reflectie en dialoog. Een goede representant van onze lezers. Daarom denken wij dat u zijn relativerende columns lezenswaard zult vinden. 

Voedselverspilling? Wat je niet weggooit hoef je ook niet te maken…..

De voorbije week weer een mooie cartoon op de site, maar daaruit blijkt wel dat de wetenschappelijke aanpak om dames tot een afspraakje te overreden ook niet werkt …

Verder wil ik me, zoals eerder gemeld, niet als ervaringsdeskundige opwerpen op het gebied van Vlaamse vagina’s, waarbij ik er vanuit ga dat ze niet veel zullen verschillen van de Hollandse. De Hollandse mossel is ook nagenoeg gelijk aan de Belgische en ze smaken beide prima wat mij betreft!

Wat is er deze week aan goed nieuws te melden?

Allereerst een medicijn om slaapapneu te verminderen met medicijnen. Ik snap niet hoe dat kan, maar het is natuurlijk geweldig dat je niet meer zo’n apparaat nodig hebt om voldoende zuurstof binnen te krijgen. Veel meer mensen dan je zou denken hebben er last van, dus een pluim voor de wetenschap.

Meer goed nieuws, samenwerking tussen bedrijven, voetbalclub PSV en de maatschappij blijkt voor de samenleving positief uit te pakken. Alle partijen halen er voordeel uit en dat is mooi, zeker ook de medewerkers en hun kinderen die ook vertrouwd raken met sport.

Ook in Eindhoven maakte men van de nood een deugd door tijdens de lockdown jeugd in het DAF-museum “vertrouwd” te maken met het bouwen van een truck. Jong geleerd is oud gedaan. Jongens, meisjes en transgenders kennis laten maken met techniek is goed. Brede interesse kweken en laten ontdekken wat je leuk vindt zou standaard moeten zijn. En dat is wat in de Brainportregio Eindhoven steeds meer gebeurt: kinderen laten ontdekken wat er allemaal kan met techniek. Als je iets leuk vindt, dan word je er ook goed in. Daar ben ik heilig van overtuigd. En ik herhaal het nog maar een keer: haal de ‘oude’ ambachtsschool terug, maar dan wel gemoderniseerd natuurlijk!

Om door te gaan over de kindertjes, de eerste 1000 dagen van een kind zijn erg belangrijk, ook al tijdens de zwangerschap uiteraard! Hoe beter en gezonder die 1000 dagen verlopen hoe gunstiger het is voor de periode daarna. Daar hoort ook goede begeleiding van de ouders bij. Voorkomen is beter dan genezen, zegt het spreekwoord, en het blijkt te kloppen.

Ook met de geestelijke gezondheid in België gaat het de goede kant op sinds corona minder wordt. Laten we hopen dat zoveel mogelijk mensen zich voorlopig nog een beetje coronaproof gedragen, zodat een volgende golf achterwege blijft!

Dan weer mijn favoriete onderwerp: de natuur. Het blijkt dat natuurbescherming miljarden oplevert en dat is GOED NIEUWS wat mij betreft. Nu niets doen kost over 10 jaar 2500 miljard euro aan opwarming, natuurrampen e.d., dus waar wachten we op?

Een begin is al een groot onderzoek naar voedselverspilling en verlies in de voedselketen. Wat je niet weggooit hoef je ook niet te maken, simpeler kan ik het niet vertellen!

Wat ook kan helpen is dat uit onderzoek blijkt dat bacteriën in de maag van koeien sommige soorten plastic kunnen verteren. Daar hebben we het begin van een oplossing van het probleem van de plastic soep! Wat zijn er toch veel slimme mensen op ons aardbolletje…., gelukkig maar.

Tot slot, de CO2 uitstoot van auto’s is in 2020 fors gedaald en niet alleen door de lockdown.

De automobielen zijn schoner geworden en dat is mooi. Maar we zijn er nog lang niet als ik het voor het zeggen zou hebben. Meer elektrische auto’s, meer elektrische fietsen voor woon-werkverkeer en gratis openbaar vervoer. Dan pas zetten we échte stappen!

Tot volgende week. Groetjes van Cor.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten