Hoe je 67% minder voedsel kan verspillen

Dit jaar schreven maar liefst 550 inwoners zich in voor Foodwinners Brugge, een project dat werd opgezet in het kader van de duurzame voedselstrategie van de Stad: Bruggesmaakt. Dit jaar wisten de huishoudens via Foodwinners Brugge hun voedselverspilling gemiddeld te verminderen met maar liefst 67%. 

Als we dit berekenen op jaarbasis, dan verspillen zij op deze manier 19.662 kilogram minder voedsel, stoten ze in totaal 62.918 kilogram CO2 per jaar minder uit en besparen ze bovendien 82.383 euro per jaar. Dat is bijzonder goed nieuws: het brengt onze stad weer een stapje dichter bij onze doelstelling om een klimaatneutrale stad te zijn tegen 2050. Door te zorgen voor morgen maken we de toekomst van onze stad weer een stuk beter”, zegt Schepen van klimaat en energie en milieubeleid Minou Esquenet.

Volgend jaar strijden 5.000 Bruggelingen tegen voedselverspilling

De Stad laat het hier echter niet bij. Volgend jaar wordt de campagne herhaald, maar dan wel op veel grotere schaal. Dan gaan namelijk 5.000 Bruggelingen de strijd tegen voedselverspilling aan. Iedereen kan dan weer deelnemen met zijn bedrijf, sportvereniging of school. Inschrijven kan nu al op www.foodwinnersbrugge.be.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten