Recordbijdrage van Belgische bedrijven aan Olympische Spelen
bron: Agoria - Afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay

Niet alleen met 122 atleten telt ons land de grootste delegatie ooit aan de Olympische Spelen. Ook een recordaantal van 20 Belgische technologiebedrijven maakt zich op voor de Spelen die vandaag in het Japanse Tokio van start gaan.

De bedrijven dragen bij tot de duurzaamheid, veiligheid, fan engagement, media, tijdelijke locaties, connectiviteit en prestaties tijdens de Spelen.

We kunnen trots zijn op deze recordbijdrage van Belgische bedrijven aan zo’n vlaggenschipevenement, rekening houdend met de moeilijke periode die we kennen en deze verre bestemming“, zegt Nicolas Bourdon, voorzitter van de Agoria Sports & Entertainment Technology Club.

 • PRG (Haacht) is betrokken bij de openingsceremonie van de Spelen door meer dan 18 ton van audiovisuele apparatuur en 5 operatoren te sturen.
 • BICS (Brussel) is bezig met een belangrijke upgrade waardoor de capaciteit vertienvoudigd wordt om tegemoet te komen aan de verwachte groeiende vraag naar roaming en IP-gebaseerde diensten tijdens de Spelen.
 • Veldeman (Bree) leverde 400 tentstructuren met een totale oppervlakte van 30.000 vierkante meter, speciaal ontworpen voor de Japanse markt om bestand te zijn tegen tyfoons. De structuren zullen gebruikt worden voor onder andere logistieke doeleinden en kleedkamers voor atleten.
 • Pitagone (Anderlecht) leverde veiligheidsbarrières aan de plaatselijke autoriteiten.
 • Lapauw International (Kortrijk) realiseerde een industrieel wasserijproject, om de capaciteit tijdens de Spelen te verhogen, voor hotellinnen in de buurt van de luchthaven Narita.
 • Panega (Hasselt) levert een Athlete Management System dat gebruikt wordt door de medische staf van Team Belgium en dat verder zal worden uitgebreid. Alle communicatie en planning tussen atleten en coaches enerzijds en de medische staf anderzijds zal via Panega verlopen.
 • RT Loc (Merksplas) levert wearable technologieën die de positionering en andere kenmerken van de prestaties van de atleten monitoren.
 • Content Stadium (Brugge) biedt online platforms aan die ontworpen zijn voor een efficiënte en altijd brand on content creatie. Het bedrijf stelt een aantal internationale federaties, nationale Olympische comités en mediabedrijven in staat om met slechts een paar klikken grafieken te maken voor social media, animaties en video content te creëren en te delen om de hele opbouw en hoogtepunten van de Spelen te tonen.
 • Animotion (Zottegem) leverde virtual reality-animaties.
 • Sibelco (Antwerpen) levert sinds 2018 meer dan 6.000 ton zand voor de paardenpistes om aan de nodige capaciteit te voldoen.
 • Equicty (Waregem) ondersteunt stallen van Olympisch niveau met hun dagelijkse training en gezondheidstaken voor paarden, in alle 3 de Equestrian disciplines.
 • Govaplast (Alken) leverde duurzame gerecycleerde ambachtelijke ‘cradle to cradle’ stalplanken voor de spelen.
 • Cavalor (Drongen) levert een complete lijn paardenvoedersupplementen en verzorgingsproducten aan veel van de deelnemende ruiters.
 • BM Service (Maasmechelen) zorgde voor de geschikte fundering en de ideale bodemsamenstelling voor verschillende trainingsfaciliteiten.
 • Equilog Services (Zoersel) organiseert zorgeloos en veilig transport, logistieke diensten en administratie om de paarden op hun bestemming te krijgen.
 • De Sutter Naturally (Kampenhout) zorgt ervoor dat de paarden aan huis grazen en trainen in kwalitatief hoogstaande, duurzame en veilig omheinde omstandigheden.
 • Geerkens Hippico (Meeuwen) heeft Equestrian complexen en trainingsfaciliteiten voor Equestrian sporters gebouwd en ingericht.
 • De Equitom kliniek (Meldert) is het state-of-the-art paardenziekenhuis waar vele paarden van over de hele wereld een passende behandeling krijgen in hun eersteklas faciliteiten uitgerust met de nieuwste technologieën zoals magnetic resonance imaging (MRI), scintigrafie, robotic CT en CT-scan (computer tomografie).

De Zomerspelen van 2020 werden uitgesteld tot 2021 wegens de pandemie en vinden plaats plaats van 23 juli tot 8 augustus in Tokio. 11.090 atleten van 206 Nationale Olympische Comités en het IOC Olympische Vluchtelingen Team zullen strijden in één van de 33 sporten met 339 medailles te winnen in wat bekend staat als ’s werelds grootste sportevenement.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten