Ondernemers die kiezen voor een bakfiets
bron: Stad Mechelen

Het Mechels stadsbestuur keurde in 4 jaar tijd 52 subsidieaanvragen voor bakfietsen van ondernemers goed. Met een financiële injectie van meer dan 100.000 euro, verdeeld over de goedgekeurde aanvragen, overtuigden ze de Mechelse ondernemer voor een duurzaam, alternatief vervoersmiddel.
 

De subsidie kadert binnen engagementen die de stad is aangegaan op vlak van duurzaamheid, leefbaarheid en mobiliteit en is een gevolg van de deelname aan het Europese project Cyclelogistics Ahead en CityChangerCargobike.

“Als stad spelen we ook binnen Europa een actieve rol in het ondersteunen en het verduurzamen van een stedelijke distributie. Dat zoveel Mechelse ondernemers mee evolueren en inzetten op fietsinitiatieven stelt ons enorm tevreden. Zo zijn we als stad alweer de pionier in Europa.”, vertelt schepen van mobiliteit Vicky Vanmarcke

Mooie uitrol bakfietsinitiatieven

Dankzij de proactieve vraag van Mechelse handelaars is de bakfietssubsidie een meer dan geslaagde actie voor fietslogistiek.

In 2018 en 2019 heeft Stad Mechelen een bakfietssubsidie toegekend aan 20 handelaars. Enkele van die handelaars heb je vast al eens zien rondrijden: De Broodbroeders, De Nectarist, De Mechelse Drukkerijen… In 2020 hebben nog eens 14 ondernemers financiële steun van de stad gekregen voor de uitrol van hun bakfietsinitiatief.

Omdat het vorige jaar zo populair bleek, breidde we nog éénmaal de subsidie uit met een extra jaar. Dit laatste subsidiejaar keurden we 18 aanvragen goed voor een totaalbedrag van 22.281 euro. We zien nu ook dat nieuwe beroepen hiervan gebruik maken, zoals advocaten, boekhandels, een taartenwinkel en een koffiebranderij.

“Het is geweldig om te zien dat ook starters nadenken over nieuwe manieren om zich te verplaatsen. Tegelijkertijd maken ook de gevestigde ondernemers steeds vaker de omschakeling naar een duurzamer vervoersmiddel om hun klanten te beleveren in de binnenstad én daarbuiten. Zo werkt iedereen mee aan een duurzame en leefbare stad.”, besluit mobiliteitsschepen Vicky Vanmarcke.

Ontdek de bakfietsondernemers op https://klimaatneutraal.mechelen.be/bakfietsinitiatieven

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten