Universiteit blij met geschenk: “belangrijke stap voor verbetering kwaliteit van leven.”
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Elf-Moondance via Pixabay

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is verheugd over de genereuze donatie van DAF Trucks voor de aanschaf van een top-elektronenmicroscoop voor onderzoek aan ‘soft matter’. “Deze donatie van DAF gaat de wetenschap en de R&D van de TU/e op het gebied van biowetenschappen en de materiaalwetenschappen sterk vooruit helpen”, aldus Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e.

De aanschaf van de geavanceerde ‘soft matter’ elektronenmicroscoop en bijbehorende labapparatuur is van groot belang nu universiteiten en medische centra steeds meer inzetten op onderzoek voor oplossingen van wereldwijde vraagstukken op het gebied van gezondheid en materialen. DAF-oprichter Hub van Doorne behoorde tot de vroege leiders die de voordelen van de oprichting van de TU/e in 1956 inzagen. De universiteit viert nu 65 jaar topkwaliteit en het geschenk van DAF hoort daarbij.

Harry Wolters, president van DAF Trucks: “DAF heeft een sterk partnerschap met de TU/e en deze donatie is een belangrijke stap voor het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen wereldwijd. DAF en de TU/e hebben in de loop der decennia samengewerkt aan vele wetenschappelijke artikelen en technische onderzoeksprojecten. Er zijn meer dan 350 TU/e-ingenieurs werkzaam bij DAF Trucks.”

De met de donatie aan te schaffen geavanceerde elektronenmicroscoop kan op de kleinste schalen met een ongekende resolutie visualiseren en analyseren. Bovendien is de machine met zijn allermodernste software en dataverwerking snel, waardoor het onderzoek sneller kan plaatsvinden en de techniek toegankelijker wordt voor Eindhovense onderzoekers. Dat vergroot de mogelijkheden om wetenschappelijke ontdekkingen te doen aanzienlijk. Ook wordt de nieuwe microscoop belangrijk voor de opleiding van een nieuwe generatie ingenieurs.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten