De echo van Cor – Nu de communistische partij nog
Reacties op mijn column/echo zijn steeds welkom op info@goednieuws.be

Cor van Rijsingen schrijft op ons verzoek elke week een kritische, maar vooral ook humoristische nabeschouwing over de artikelen die in onze wekelijkse Nieuwsbrief zijn verschenen. Hij houdt ons op deze manier een spiegel voor. Cor houdt van reflectie en dialoog. Een goede representant van onze lezers. Daarom denken wij dat u zijn relativerende columns lezenswaard zult vinden.

Nu de communistische partij nog

Wat gaat de tijd toch snel/hard (weet niet wat het beste klinkt of correct is). Alweer is een week voorbij waarin eigenlijk te veel ellende is gebeurd op deze aardbol.

Gelukkig is er “goed nieuws” voor het broodnodige tegengas, maar af en toe is het te weinig om positief te blijven helaas. Ik ga toch proberen een optimistische column te schrijven.

De start is in ieder geval goed door de wederom mooie cartoon die ook veelzeggend is. Rustiger rijden (zeker ‘elektrisch’ merk ik zelf) maakt je ook rustiger en is zeker in drukke wijken een must! Bovendien is het ook goed voor het milieu en zeker ook voor de bewoners van de wijken. In mijn dorp zijn we er ook druk mee bezig en hopelijk krijgen we het voor elkaar.

Waar word ik nog meer rustiger van deze week? Van het lezen over betere kansen voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kinderen door 24 uurs monitoring van moeder en kind. Dit kan omdat er elektrofysisch gemeten wordt in plaats van cardiotopografisch. Ik geloof het meteen en ik vind het prima nieuws.

En… als kindertjes onverhoopt toch veel te vroeg geboren worden (28 weken of minder) dan is er een nieuwe couveuse (Juno-couveuse 2.0) die de baarmoeder nabootst. Hoe super is dat!

Meer medisch nieuws: preventief bestralen van lymfeklieren (die een verhoogde kans hebben om uitzaaiingen te krijgen) bij prostaatkanker blijkt een betere kans op genezing te geven. Goed nieuws dus, niks negatiefs over te zeggen.

Ander medisch nieuws is de drone die een defibrillator sneller bij de patiënt brengt dan de ziekenwagen. Zeker in drukke steden of bij moeilijk bereikbare woningen is dat natuurlijk een goed alternatief. Goed idee dus. Al worden veel drones ook voor minder levensreddende doeleinden gebruikt tegenwoordig. En dan kunnen ze ook handig zijn of ben ik nu te …?

Nog meer positief nieuws over de mensheid, het veiligheidsverdrag voor Bengalese kledingarbeiders is verlengd voor een periode van 2 jaar! Daar heb ik toch wel een kritische noot bij. Hoezo voor 2 jaar? Waarom niet gewoon voor altijd? Dan maar iets meer betalen voor een mooi “kleedje“ zoals dat in Brabants dialect wordt gezegd. Schaam je kledingindustrie en modegiganten!

Tijd voor wat ander Goed Nieuws: in China neemt de steenkoolobsessie af.  Nu ook nog de communistische partij en de wereld ziet er een stuk zonniger uit!

Ook in Afrika gaat het beter dan verwacht met de bergwouden. Ze nemen meer CO2 dan gedacht. Mooi toch, maar geen reden om de klimaatdoelstellingen af te zwakken, zeker niet.  

Nu nog de bevolking van Afrika een betere toekomst bieden en ook dat werelddeel staat er goed op (niet zonniger hoop ik).

Om ook een betere toekomst te bereiken, krijgt Noord-Brabant een Green Techport, waar alle belangrijke partijen samenwerken aan innovaties in de land – en tuinbouw: goede zaak wederom.

Ook in Brabant een zelfvoorzienende duurzame woning met allerlei slimmigheidjes, zoals een Solar Belt (riem van zonnepanelen), water- en elektriciteitsmanagement in combinatie met slimme apparaten. En daarbij ook nog eens heel licht (veel hout) zodat het ook op bestaande woningen geplaatst kan worden. Bouwen die huizen. We hebben genoeg ervan nodig!

En de mensen die er gaan wonen hebben veel baat bij cultuurprojecten. Die blijken de leefbaarheid enorm te versterken in de wijken. Waar wachten we op? Zeker niet op Cora van Nieuwenhuizen, de Nederlandse minister van Infrastructuur! Voor de verandering is er weer eens iemand die via de politiek een dik betaalde baan in het bedrijfsleven heeft weten te bemachtigen …*zooi.

Een paar losse flodders tot slot. Online lesgeven blijkt toch ook veel positiefs te brengen voor veel leraren en studenten. Gewoon regelen dus en snel: maak er een mooie combi van. Maar Arie Slob, minister van Onderwijs, zal binnenkort ook wel vertrokken zijn (weet niet naar welke branche, daar kom ik niet zo vlug op) dus daar komt misschien ook weer niets van terecht (ik moet wel positief blijven.)

Geboortenieuws in Lummen (Vallei van de Zwarte Beek in België), 2 kraanvogels met de namen Gru en Dru. Hopelijk blijven ze daar rondvliegen na hun overwinteringsreis en keren ze terug naar hun ”oude nest”. Hun avonturen zijn te volgen op YouTube en die zijn echt rustgevend.

De groetjes van Cor weer.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten