De echo van Cor – Op tijd naar bed met een flinke vrijpartij, maar wel het licht uit
Reacties op mijn column/echo zijn steeds welkom op info@goednieuws.be

Cor van Rijsingen schrijft op ons verzoek elke week een kritische, maar vooral ook humoristische nabeschouwing over de artikelen die in onze wekelijkse Nieuwsbrief zijn verschenen. Hij houdt ons op deze manier een spiegel voor. Cor houdt van reflectie en dialoog. Een goede representant van onze lezers. Daarom denken wij dat u zijn relativerende columns lezenswaard zult vinden.

Op tijd naar bed met een flinke vrijpartij, maar wel het licht uit

Het Goede Nieuws van de voorbije week beschouwend, kom ik allereerst bij de resolutie van de Verenigde Naties die geweld vanwege hekserij de wereld uit moet helpen. Denken ze daar nou echt dat dit gaat lukken met al die rare stamhoofden in Afrika? Je kunt echt niet vanachter een bureau regelen dat dit niet meer gebeurt. Hoe dom kun je zijn als je dit verwacht. Je kunt beter je tijd besteden aan het kijken naar ‘Monty Python and the Holy Grail’. Daar kun je iets van leren als het gaat om hekserij in Afrika. Een tip die ik gratis geef. En daar komt geen hekserij aan te pas!

Wim van de Donk (rector magnificus in de politiek) van de Tilburg University (ook alweer Engels) wil ook door onderzoek (achter een bureau?) en onderwijs een betere samenleving creëren. Ik vraag me serieus af waar al dat onderzoek toe leidt. Sommige culturen/ bevolkingsgroepen leren het nooit, volgens mij. Daar heb ik geen onderzoek voor nodig. Onderwijs is prima en moet voor iedereen toegankelijk zijn, maar als dat niet mag of kan, dan zijn die machthebbers blijven hangen in het stenen tijdperk!

Fietsroutes in Brussel langs vrouwelijke ankerpunten: ik weet het niet…. Is dit juist niet tegen gelijkheid of ben ik wat dat betreft een beetje de weg kwijt? Misschien LHBTI-routes of zoiets dergelijks? Voor mij geldt dat als iemand de ander in zijn of haar waarde laat en iedereen laat zijn die men wil zijn, is mijn gps van slag.

Als je dan toch gaat fietsen dan graag door Noord-Brabant, want daar worden de komende vier jaar 1 miljoen nieuwe bomen geplant. Dat is nou goed nieuws! Fietsen door een gezonde frisse omgeving (geen eikenbomen a.u.b.) met tot slot een heerlijk wijntje bij Eetcafé De Barrier in Mierlo-Hout, daar worden we vrolijk van!

Een nieuwe revolutionaire manier om eiwit te bestuderen (men kan het langer gevangen houden): het zal ongetwijfeld ooit een doorbraak zijn voor de onderzoekers.

Net als studenten uit de hele wereld die op zoek zijn naar biosensoren om een nieuwe pandemie te voorkomen en een doorbraak in onderzoek naar bloedvergiftiging: prima wat mij betreft. Als die doorbraak maar niet betekent dat de medicijnmaffia nog machtiger en rijker wordt! En we willen een beter leven en niet persé een langer, zoals we onlangs gelezen hebben op de GoedNieuwssite.

Heel ander nieuws uit Mechelen: meerkinderen met een migratieachtergrond vinden de weg naar een jeugdbeweging, integratie dus. Goede zaak, zoals we weten hebben we geïntegreerde migranten hard nodig om onze maatschappij draaiende te houden.

Totaal iets anders: onderzoek toont aan dat honden epileptische aanvallen van hun baasjes kunnen voorspellen. Hoe mooi is dat! Werken op gevoel en zintuigen en niet alleen maar op basis van wetenschappelijk en theoretisch onderzoek! Mijn dochter heeft sinds een dik half jaar ook een hond (een Labradoedel, een zeer gevoelige hond), voor eenieder een aanrader als je er de tijd voor hebt.

Ik sluit hier af met energie en milieu. 3800 Huishoudens in Eindhoven hebben een energiebox gekregen om stroom en gas te besparen, 113 euro per jaar.

Ik vraag me af of we het daarmee gaan redden. Misschien is het een veel beter idee om tot op latere leeftijd seks te hebben. Want dat maakt het leven gezonder en gelukkiger, blijkt ook alweer uit onderzoek (goeie tip van de GoedNIeuwssite overigens). Dus, zou ik zeggen: op tijd naar bed (wel het licht uit) met een flinke vrijpartij. Datbespaart energie én geeft energie! Twee vliegen in één klap!

Of vliegen met een elektrisch vliegtuig, het zal ongetwijfeld bijdragen aan het milieu en het energieverbruik (schoner), maar de basis moet anders voordat het echt mis gaat.

Groetjes van Cor weer.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten