Betere kunstenaars dankzij Brugse school?
Afbeelding van Arek Socha via Pixabay

Kunsthumaniora Brugge verdubbelde leerlingenaantal in vier jaar tijd. Enkele jaren geleden bood de school plaats aan een 320-tal leerlingen. Dit schooljaar zijn dat er bijna 600.

Vorig jaar klokte de school af op 503 leerlingen, dit jaar is er een stijging van alweer een honderdtal. Ook nu zijn er in de meeste richtingen wachtlijsten. De stijging is te merken in alle graden, maar vooral de Beeldende en Architecturale Kunsten kunnen rekenen op flink wat meer leerlingen. De school deed er alles aan om in samenspraak met het Brugse stadsbestuur de nodige ruimtes te vinden. Ondertussen bezet de Kunsthumaniora negen locaties waarvan de meeste zich bevinden in de buurt van de hoofdsite in de Katelijnestraat.

De sterke groei is voornamelijk te wijten aan de geloofwaardigheid van de opleidingen en het dynamische team dat de school de afgelopen jaren kon en mocht uitbouwen. De Kunsthumaniora wil een kritische kunstschool zijn waar er veel aandacht gaat naar welbevinden. Leerlingen moeten er idealiter graag naar school gaan. Toch is er een accentverschuiving van ‘leuk’ naar ‘kwaliteitsvol’ en ‘engagement’.

“Een KSO-school is een vooropleiding die met beide voeten in de realiteit staat en als vanzelfsprekend start vanuit de hedendaagse kunsten”, zegt directeur Jo Decoster.

De school startte vorig jaar met een hedendaagse dansopleiding en volgt verder het pad van de modernisering. Dit jaar start de opleiding Design en Expo en ook voor de volgende jaren zijn er plannen om de vernieuwing van het secundair onderwijs vorm te geven en te concretiseren.

“Het stadsbestuur kent de vragen van de Kunsthumaniora en in onderling overleg zullen we ook structureel op lange termijn een visie uitdragen”, zegt schepen van Onderwijs Jasper Pillen. “Dat de leerlingenpopulatie een sterke toename kent bij vooral Brugse leerlingen laat het beste vermoeden voor de volgende en nieuwste generatie lokale kunstenaars.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten