Duizenden vrijwilligers halen afval uit rivieren op World Cleanup Day
bron: IPS - Afbeelding van Myriams-Fotos via Pixabay

Afgelopen weekend hebben 5247 vrijwilligers van River Cleanup afval geruimd in rivieren in ons land. De actie, die intussen wereldwijd is uitgegroeid tot een internationale organisatie, bracht wereldwijd 100.000 helpende handen bij elkaar.

Het verhaal van de River Cleanup startte in 2017 met 10 minuten afvalrapen. Deze kleine actie is intussen uitgegroeid tot een internationale organisatie met 141.572 trotse ‘river warriors’.

Voor de editie van dit jaar zetten ook Eneco Clean Beach Cup, Proper Strand Lopers, World Cleanup Day Belgium, Mooimakers en Be WaPP/Wallonie Plus hun schouders mee onder de actie om afval uit rivieren te halen. Elk jaar belandt er namelijk acht miljard kilogram afval in onze zeeën en oceanen, het merendeel via de rivieren.

1,5 miljoen ton afval in onze rivieren

River Cleanup wilde voor de vierde editie in ons land vijfduizend mensen op de been brengen. Dat was meer dan ooit nodig, want door de overstromingen van afgelopen zomer kwam 1,5 miljoen ton afval in onze waterlopen terecht.

Het ziet ernaar uit dat ze alvast in hun opzet zijn geslaagd. De afgelopen dagen zorgden alle organisaties samen dat 20.000 vrijwilligers op meer dan 250 locaties zijn begonnen met opruimen. Volgende week gaan er nog eens duizenden vrijwilligers aan de slag in Wallonië. Op 25 en op 26 september zijn in Namen en Pepinster bijkomende opruimacties gepland.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten