Brugge op plaats zes in prestigieuze wereldranglijst van stedenbestemmingen
bron: Stad Brugge - Afbeelding van Ernesto Velázquez via Pixabay

Het prestigieuze reismagazine Condé Nast Traveler maakte zonet zijn jaarlijkse lijstjes van favoriete bestemmingen op waarbij Brugge op de wereldranglijst van kleinere steden op de zesde plaats prijkt.

Condé Nast Traveler is een gezaghebbend Amerikaans luxe travel magazine dat mikt op het topsegment van individuele reizigers, een segment waar Visit Bruges strategisch op werkt.

“Deze internationale bekroning is voor Brugge zeer belangrijk”, zegt schepen van Toerisme Philip Pierins. “Voor deze award baseerde Condé Nast Traveler zich op de ratings en reviews van meer dan 800.000 lezers. Op basis hiervan werd een lijst samengesteld van steden die de lezers van het magazine het meest hebben gemist tijdens de coronacrisis, kortom de steden die als eerste op de bucket list staan zodra er terug in normale omstandigheden kan worden gereisd.”

Burgemeester Dirk De fauw: “Deze erkenning toont aan dat Brugge niet vergeten is. Dat is een opsteker voor de Brugse toerismefamilie die na een moeilijke periode uitkijkt naar de heropleving van het internationaal toerisme.”

In 2018 was Brugge nog terug te vinden op de 17de plek in deze jaarlijkse award. De stad werd toen geroemd om haar “onberispelijk goed bewaarde centrum met kasseien en reien” en gekozen door reizigers die op zoek waren naar rustige, kleine en ingetogen bestemmingen waarbij comfort voorop komt. “The right kind of less is more,” besloot de redactie van Condé Nast toen.

Top 10:

1. San Miguel de Allende, Mexico

2. San Sebastián, Spain

3. Salzburg, Austria

4. Siena Italy

5. Dubrovnik, Croatia

6. Bruges, Belgium

7. Cambridge, United Kingdom

8. Reykjavik, Iceland

9. Galway, Ireland

10. Kralendijk, Bonaire

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten