Eerste Happy Speeltijd geopend tegen eenzaamheid op de speelplaats

Gisteren werd het eerste Happy Speeltijd in België geopend in lagere school De Zonnewijzer in Zonhoven. Het Happy Speeltijd is samen met de leerlingen van de school gemaakt om kinderen spelenderwijs met elkaar te verbinden, zodat niemand meer alleen hoeft te spelen op de speelplaats.

Vorig schooljaar ontdekte de school een bijzonder speeltoestel dat al langer in gebruik is in Nederland. Het toestel ‘Happy Speeltijd’ is een groot rad waar de kinderen aan kunnen draaien. Het rad beslist welk spelletje er gespeeld gaat worden. Iedereen die de armen van Happy aanraakt, doet automatisch mee. “Schuchtere kinderen die moeilijk de eerste stap durven zetten, hoeven niet meer te vragen of ze mee mogen spelen”, legt leerkracht Martijn uit. “Voor hen maakt dat een groot verschil. Het wordt telkens opnieuw op maat van elke school gemaakt,  want de spelletjes die hier gespeeld worden, zijn misschien weer anders dan op een andere school”.

Eenzaamheid bij kinderen

Sociale contacten zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Net zoals gezond eten essentieel is voor de fysieke ontwikkeling van het kind, zijn sociale contacten onmisbaar voor de psychosociale ontwikkeling. Jan Dirk van der Ploeg, professor doctor Orthopedagogie en schrijver van ‘Eenzaamheid bij jeugdigen’: ‘Eenzaamheid bij kinderen is een onderbelicht probleem terwijl er aanwijzingen zijn dat ongeveer 1 op de 10 kinderen zich aanhoudend eenzaam voelt. Mensen denken dat kinderen niet eenzaam kunnen zijn en als ze het al zijn, dat het vanzelf weer over gaat. Maar eenzame kinderen worden vaak eenzame volwassenen.’

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten