BeterDichtbij-app voor makkelijk contact tussen arts en patiënt
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto ijmaki via Pixabay

De communicatie tussen patiënt en zorgverlener in het ziekenhuis is sterk verbeterd door middel van een app. Met de ‘BeterDichtbij’- app kunnen patiënten van het Oncologie Centrum van het Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom rechtstreeks vragen stellen aan de zorgverleners van het Centrum. Dit kan op ieder moment en iedere locatie. Het gaat hierbij veelal om (praktische) vragen waar niet meteen antwoord op gegeven hoeft te worden. “Patiënten krijgen veel informatie, maar vaak thuis blijken er toch nog vragen. Het geeft een fijn gevoel dat ze met de ‘BeterDichtbij’- app hun vragen alsnog op een laagdrempelige en snelle manier kunnen stellen”, aldus Mariet Raatgever, zorgmanager van het Oncologie Centrum.

“Met de app hoeven patiënten ook geen rekening te houden met werktijden en kunnen ze hun vraag daarna even loslaten”, vertelt Mariet. En voor de zorgverleners biedt de app ook voordelen. Het aantal telefoontjes gaat naar beneden, maar de bereikbaarheid wordt verhoogd. Zorgverleners kunnen de vragen beantwoorden op een moment dat voor hen uitkomt.
In slechts twee maanden hebben de medewerkers van het Oncologie Centrum de mijlpaal van 100 gesprekken al bereikt. Een hele prestatie. “We gingen meteen enthousiast aan de slag. We hebben intensief en frequent contact met onze patiënten. Zowel digitaal als fysiek. Bereikbaar zijn vinden we belangrijk en die bereikbaarheid hebben we met de ‘BeterDichtbij’- app nog verder kunnen verhogen”, aldus Mariet.
Sinds juni 2021 maken het Oncologie Centrum en de afdelingen Reumatologie en Kindergeneeskunde gebruik van de app.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten