Leuven bedankt afvalophalers en straatvegers
bron en foto: Stad Leuven

Stad Leuven bedankte vanochtend de vijftig afvalophalers en straatvegers van de stad ter gelegenheid van de week van het afvalteam. Voor hun ronde werden ze getrakteerd op koffiekoeken. Tijdens de week van het afvalteam roept het stadsbestuur Leuvenaars op om de afvalophalers te bedanken en hun afval correct buiten te zetten.

“In onze stad gaan elke werkdag tien vuilniswagens de baan op, bediend door 29 chauffeurs en laders. Daarnaast gaan dagelijks zo’n twintig straatvegers en andere medewerkers op pad om onze straten proper te houden. Zij doen dat in weer en wind. Met deze kleine attentie willen we hen daarvoor bedanken, want hun inzet is cruciaal om onze stad mee proper te houden. Hun inzet bepaalt bovendien mee onze goede recyclagecijfers en is mee de reden dat Leuven in de recente stadsmonitor als properste centrumstad van Vlaanderen naar voren komt”, vertelt schepen van stadsreiniging Thomas Van Oppens.

Bind een strik rond je vuilniszak


De week van het afvalteam is het moment om respect te vragen voor het werk van de afvalophalers en straatvegers en hen een complimentje te geven. “We roepen Leuvenaars op om de afvalophalers te bedanken. Het zou fantastisch zijn als er een strikje, tekening of briefje hangt aan elke vuilniszak of gft-container”, roept schepen Van Oppens op. “Maar je doet het afvalteam nog het meeste plezier door je afval op tijd buiten te zetten en correct aan te bieden, want zo maak je het werk van het afvalteam wat lichter.”

De afvalophalers stappen dagelijks meerdere kilometers en heffen grote hoeveelheden afval. Het is dan ook belangrijk dat je restafvalzak niet te zwaar is en dat je je gft-container met het handvat naar de straatkant opstelt. Daarnaast vraagt de stad om papier en karton stevig vast te binden en je afval op het juiste tijdstip buiten te zetten. Allemaal kleine dingen die het werk van de afvalophalers makkelijker maken. Onzorgvuldig gesloten vuilniszakken of dozen vergroten bovendien de kans op zwerfvuil, verstoren een vlotte ophaling en zorgen voor een extra belasting voor de ophalers. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten