UZ Leuven neemt als eerste ziekenhuis in België fotonen tellende CT-scanner in gebruik
bron en foto: UZ Leuven

Als een van de eerste vijfentwintig ziekenhuizen wereldwijd beschikt UZ Leuven voortaan over een fotonen tellende CT-scanner. Anders dan bij klassieke CT-toestellen analyseert dit nieuwe toestel élk foton of elke x-straal die door het lichaam gaat. Het resultaat: scherpere beelden aan een lagere stralingsdosis, met een ongezien oog voor detail.

Een CT-scanner maakt gebruik van röntgenstralen of fotonen die door het lichaam gestuurd worden. Bij de huidige generatie scanners zit er vrij veel ruis op de beelden: niet alle fotonen kunnen geanalyseerd worden, waardoor het potentieel van de technologie onderbenut blijft. UZ Leuven neemt nu als eerste ziekenhuis in België een zogenaamd photon counting CT-toestel van Siemens Healthineers in gebruik. Dit toestel kan wél elk individueel foton analyseren en daardoor beelden maken die gedetailleerder zijn dan ooit.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten