Lage drempel om kinderen van basisscholen in contact te brengen met kunst
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Kies je Sport en Kunst.nl

Vanaf maart volgend jaar start de gemeente Eindhoven met het naschoolse cultuur- en sportstimuleringsproject ‘Kies je Kunst’. Basisschoolleerlingen komen hierdoor op een laagdrempelige manier in aanraking met verschillende vormen van cultuur zonder direct een lidmaatschap te hoeven afsluiten. Een mooie manier om hun talent op veelal gratis cursussen te ontdekken.

Naast ‘Kies je Kunst’ is er in Eindhoven al enkele jaren ‘Kies je Sport’. Eenzelfde project dat gericht is op sport. Vanaf maart 2022 wordt het sport- en kunstaanbod gecombineerd in één boekje, waaruit kinderen hun favorieten kunnen selecteren en uitproberen. Naast het boekje, is het aanbod ook op de website kiesjesportenkunst.nl te vinden. Hierop wordt zowel het sport- als het kunstaanbod het hele jaar door uitgebreid en vernieuwd. Alle sport- én cultuuraanbieders in Eindhoven kunnen hun aanbod voor basisschoolleerlingen aanmelden op de website.

Deelname aan cursus is vaak gratis

In de week van 21 maart 2022 worden op alle basisscholen in Eindhoven de kleurrijke ‘Kies je Sport’ en ‘Kies je Kunst’-boekjes verspreid. Deze worden dan klassikaal doorgebladerd en kunnen daarna natuurlijk mee naar huis genomen worden door de kinderen. Op 25 maart starten de inschrijvingen online op kiesjesportenkunst.nl. De eerste cursussen starten vanaf 1 april 2022. Kinderen kunnen meedoen met zo veel cursussen als ze willen. Deelname is vaak gratis of tegen een kleine bijdrage.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten