Kinderen die het thuis niet zo breed hebben met Sinterklaas en Kerst blij maken
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Stichting Het Pakjeshuis

Met een marathon-radio-uitzending van 100 uur, waarin luisteraars hun favoriete muziek kunnen aanvragen, wil het Radiostation JND bijdragen aan een actie van de Stichting Pakjeshuis om met Sinterklaas en Kerst kinderen blij te maken die het thuis niet zo breed hebben. In ruil voor hun aangevraagde muzieknummer moeten de luisteraars dan een donatie verstrekken aan de Stichting Pakjeshuis in Eindhoven. Het doel is om € 60.000,– in te zamelen voor de voedselbanken.nl zodat dit jaar 3202 kinderen in Noord-Brabant in de decembermaand blij gemaakt kunnen worden met een cadeautje. Voedselbanken.nl is het regionaal distributiecentrum voor alle voedselbanken in Noord-Brabant.

In Noord-Brabant wonen ruim 2.573.853 mensen.  Daarvan leven 20.000 kinderen in armoede. In de stad Eindhoven, bijvoorbeeld, is dat één op de acht. Kinderen die eten van de Voedselbank en die niet mee op schoolreisje kunnen. “Juist deze kinderen verdienen het om extra in het zonnetje gezet te worden”, zeggen de radiomakers van JND in Best (bij Eindhoven). Het radiostation zet zich dit jaar voor de zesde keer in samen met de Stichting Pakjeshuis en de luisteraars om zoveel mogelijk kinderen in de decembermaand blij te maken.

Zesjarig jongetje brengt volwassenen op het idee

De Sinterklaasactie in ontstaan in 2016. In dat jaar kwam het 6-jarige zoontje van een vrijwilliger van Radio JND op het idee om zijn speelgoed weg te geven aan kinderen die het thuis niet zo breed hebben. De vader van het jongetje vond dit een bijzondere uitspraak van een 6-jarige en daarmee ontstond het initiatief voor een 24-uurs radiomarathon met als doel zoveel mogelijk gebruikt speelgoed in te zamelen voor Stichting van Kinderen voor Kinderen en Stichting Kinderen van de Voedselbank.

In actie voor kansarme gezinnen

De Stichting het Pakjeshuis komt in actie voor kansarme gezinnen waarvan ouders niet de financiële middelen hebben om hun kinderen tijdens de feestdagen, Sinterklaas en Kerstmis, cadeautjes te geven. Het streven is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen waarvan cadeaubonnen worden gekocht die door de voedselbanken in Noord-Brabant verdeeld worden onder de gezinnen die daarvoor in aanmerking komen. Het streven van de stichting is om via crowdfunding zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. De crowdfunding loopt ieder jaar van november tot en met oktober. De stichting is een samenwerking met Radio JND aangegaan voor een periode van vijf jaar. JND is daarmee de officiële mediapartner van Stichting Het Pakjeshuis en zet zich de hele maand oktober in voor het verwerven van donaties voor de stichting. De hele maand oktober heeft bij Radio JND dan ook alles in het teken gestaan van de actie.
De diskjockeys van het radiostation sluiten de actie af met maar liefst 100 uur radio maken van woensdag 8 december 12.00 uur tot en met zondag 12 december 16.00 uur vanuit de eigen studio in Best. Er is een compleet entertainment programma samengesteld met o.m. een megabingowaarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de actie. Deze is te volgen via de ‘Kijk Live’-button op de website, JND-app en sociale mediakanalen van Radio JND. Radio JND is een commercieel radiostation dat 24 uur per dag en 7 dagen in de week een gevarieerde muziekmix laat horen. Het station is in heel Noord-Brabant en Limburg te beluisteren. Radio JND is ook te vinden op verschillende grote Brabantse evenementen en organiseert ook jaarlijks verschillende evenementen. Radio JND Pakjeshuis is er één van.

Vanwege het grote succes al vijf jaar achtereen is besloten om een stichting op te richten waardoor nóg meer geld ingezameld kan worden voor de aanschaf van nieuw speelgoed. Dat is dus de Stichting Pakjeshuis geworden.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten