Kansarme schoolkinderen worden blij van opgeknapte sportattributen
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Sports for Children

De Helmondse afdeling van de Stichting Sports for Children heeft weer kansarme schoolkinderen in Oost-Europa, Afrika en het Caraïbisch gebied blij gemaakt met afgedankte dan wel afgeschreven gymtoestellen en andere sportattributen. Want in die landen kunnen ze de Nederlandse ‘afdankertjes’ goed gebruiken. In Helmond worden ze opnieuw opgeknapt voordat ze naar overzeese gebiedsdelen gaan waar de bewoners het minder hebben dan wij.

De Helmondse afdeling hoopt zoveel mogelijk kansarme schoolkinderen aan goede school- en gymspullen te helpen. Haar voorzitter, Jan Willem Geurts, is net terug uit Curaçao. Want hij moet wel zeker weten dat alles goed terechtkomt en de contacten betrouwbaar zijn. Het recente bezoek van de minister van Onderwijs en Sport van Curaçao, Sithree van Heydoorn, aan Helmond was daar een bewijs van. De bewindsman was toch in Nederland en wilde weleens zien waar die sportattributen uit Nederland vandaan komen.

Met één vracht kan een klas van 30 kinderen gymmen

De Helmondse afdeling van Sports for Children is al jaren bezig met het opknappen van afgedankte gymtoestellen voor kinderen die ze nog goed kunnen gebruiken. Talrijkevrachtwagens en containers vol opgeknapte gymtoestellen zijn er al richting Oost-Europa, Afrika en het Caraïbisch gebied gegaan. Volgens Jan Willem Geurts kunnen vier scholen met één vracht vooruit. Een klas van dertig kinderen kan dan gymles krijgen.
Ieder jaar weer maakt de Stichting Sports for Children vele duizenden kinderen van allerlei nationaliteiten blij met mooi en degelijk sportmateriaal, zodat zij optimaal kunnen spelen en sporten en op hun beurt de kans krijgen een (sport)droom waar te maken. ,,Van rommel maken we tafels of vloerplanken”, zegt Stefan Groothuis van de stichting. Meubels, tassen en accessoires worden verkocht via de webshop game-on.store. Van de opbrengst wordt het vervoer van materialen naar scholen betaald.

Met 82 transporten al 190.000 kinderen blij gemaakt

Scholen in Nederland hebben budget om één keer in de zoveel tijd nieuwe gymtoestellen en sportmaterialen te kopen. Vaak worden de oude spullen dan weggegooid. En dat terwijl kinderen in sommige landen helemaal geen toestellen hebben om te gymmen. Dat vindt de stichting zonde. Daarom haalt Sports for Children de gebruikte spullen op bij de Nederlandse scholen. De stichting brengt ze naar de opslag in Helmond, waar ze worden opgeknapt als dat nodig is. Zo helpt Sport for Children de kinderen om ook goed te kunnen sporten en plezier te hebben.
Tot nu toe maakte de stichting met 82 transporten 190.000 kinderen blij. Sports for Childerebn is volledig afhankelijk van giften van particulieren en het bedrijfsleven.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten