De echo van Cor – Sinds ik ‘Goed Nieuws’ lees, zakt mijn bloeddruk al een paar punten
Reacties op mijn column/echo zijn steeds welkom op info@goednieuws.be

De cartoon van de voorbije week over de elektrische auto toont geen goed alternatief. Het is duidelijk geen elektrische auto, dus – inderdaad – bij stroomuitval is er dan geen probleem. Maar dan wordt het dus dure benzine of diesel én vervuilen. Elektrisch rijden vergt iets meer denkwerk, maar zoals al vaker gezegd, ik ben er super tevreden over. De cartoon (ik kan het zeker niet beter) mag van mij iets moderner en scherper van stijl zijn (maar ik ga daar niet over, beste lezer).

Weer is Leuven in het Goede Nieuws. Een fijne stad om te wonen, lijkt me, en zeker nu de stad in de prijzen is gevallen qua toegankelijkheid. Ze hebben de Europese Access City Award 2022 gewonnen, in gewoon Nederlands, Leuven is een fijne stad als je fysiek beperkt bent en anders ook wel. Weinig obstakels voor een rolstoel, rollator of kinderwagen. Goed geregeld Leuven, 10 punten!

Maar vlak ook Mechelen niet uit. Daar worden speciale citytrips georganiseerd voor mensen met een beperking. Hoe fijn is dat, een voorbeeld voor andere toeristische steden. Kom op, beste mensen, dit moeten we snel gaan regelen.

Ander nieuws van deze week. Een internationale kunstcollectie uit Nederland en België is binnenkort te zien in Het Noordbrabants Museum (de afkorting HNM…… wie wil dat nu toch weten?). De tentoonstelling is van 18 december tot en met 26 februari. Lijkt me een supermooie tentoonstelling. Carnaval vieren gaat het niet worden komend seizoen, dus op naar ’s-Hertogenbosch! Dit jaar dus een geestverruimend evenement in plaats van een beneveld brein!

Waar je ook energie van krijgt is de gigantische toename van hernieuwbare energie, een goede zaak. Het is nog niet voldoende om alle uitstoot tegen 2050 op nul te krijgen, maar het gaat wel iets de goede kant op (gelukkig ook met Corona), dus misschien houden we het droog (althans onze kinderen) als het zo doorgaat.

Hier sluit Nissan goed op aan. Het merk gaat enorm investeren in goedkopere elektrische auto’s en een volledig nieuwe accutechnologie. Het begint erop te lijken ……. Maar misschien moet ik af en toe wat minder negatief zijn over de mensheid…….

Dan zou ik me misschien ook wat minder druk maken, zodat mijn bloeddruk wat lager wordt en blijft. Mocht ik ooit aan de beurt komen voor een hartoperatie – mijn cardioloog denkt van wel – dan is er geen vuiltje aan de lucht, blijkt uit onderzoek. Complexe hartoperaties zijn beter en veiliger geworden. Dat is voor mij en vele anderen natuurlijk goed nieuws.
En sinds ik ‘Goed Nieuws’ lees, zakt mijn bloeddruk ook al een paar punten! En met ‘Goed Nieuws’ als medicijn zijn er geen bijwerkingen!

Iets totaal anders (in het Engels van Monty Python is het veel leuker), in Mechelen wil men leegstaande en verwaarloosde panden renoveren tot sociale huurwoningen. Goede zaak. Wie volgt? Mensen moeten tegenwoordig veel te lang wachten op een geschikte woning, dus een prima aanpak, alleen mag het van mij wel wat sneller: 4, 8, 15 woningen per jaar is de spreekwoordelijke druppel. Dus giet a.u.b. die emmer wat sneller leeg! Voor diegenen die zich nog niet hebben ingeschreven voor een woning: er gaat wel iets veranderen. Je hoeft niet meer aan te geven of je man of vrouw of whatever bent. Voor mij is dat nog effe wennen, maar prima toch. Ik ben ook heel erg tolerant opgevoed (en dat is al best lang geleden). Alleen wel met de basisregel: ‘Wat gij niet wilt wat u geschiedt doe dat ook een ander niet!’

We eindigen met de jeugd, want die heeft de toekomst.
In Eindhoven en omstreken kunnen luisteraars van Radiostation JND (volgens mij uit Best) in een marathonuitzending van 100 uur geld doneren in ruil voor een aangevraagd muzieknummer. Dit geld wordt gebruikt om kinderen die het thuis niet zo breed hebben een cadeautje te geven in deze decembermaand met Sinterklaas of Kerstmis. Hoe tof is dat van Stichting Pakjeshuis. In mijn woonplaats Mierlo Hout hebben we een wensboom en regelen wij zoiets dergelijks als Ondernemersvereniging. Niets is fijner dan een ander iets kunnen geven!

Ook in Eindhoven (goed bezig) start de gemeente met het naschoolse cultuur-en sportstimuleringsproject ‘Kies je Kunst’. Basisschoolleerlingen komen op een laagdrempelige manier in aanraking met kunst en/of sport zonder lidmaatschapsgeld. Daar geef ik toch wel een dikke 10 voor!

En het kan niet op in Eindhoven, want daar is Rick de Wit beloond met de Rabo Publieksprijs ter waarde van 7500 euro (wel raar eigenlijk, een gemeente die een Raboprijs uitgeeft, toch?). Begonnen als conciërge op een basisschool en uitgegroeid tot ‘Stichting Meneer Rick’ en tevens leerbedrijf organiseert hij buitenschoolse activiteiten. Hij laat kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur, 30 weken lang 1,5 uur aansluitend aan de schooltijden, en óók voor kinderen met een kleine beurs. Maar ook kooklessen, techniek, proefjes en moestuintjes behoren tot de activiteiten. Dat noem ik nog eens persoonlijke ontwikkeling! Een 11 voor Rick.

Tot volgende week.
Groetjes van Cor.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten