Start-up School voor ‘toekomstbestendig ondernemerschap’
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden: jan@dommelmeander.nl; foto Phuc Hoang via Pixabay

Naast start up-bedrijven komt er nu ook een Start-up School. Studenten leren er in drie jaar een eigen bedrijf met een duurzaam doel opzetten. De beloning aan het einde van de drie studiejaren is naast een eigen bedrijf een diploma ‘ondernemer handel’ op mbo-niveau 4, belooft het Summa College in Eindhoven. Volgend jaar februari start de nieuwe opleiding.

“Dit is de school voor toekomstbestendig ondernemerschap waar aanpakkers impact maken”, schrijft het Summa College op zijn website. Het richt zich daarbij blijkbaar op een specifieke doelgroep, want elders op de site staat: “Heb je genoeg van saaie lessen maar ben je niet bang om hard te werken? Met de Start-up School werk je met spannende challenges en opdrachten vol inspiratie doelgericht aan jouw eigen onderneming!”
Het schoolgebouw staat volgens de schoolleiding “in het bruisende hart van Eindhoven op Strijp-S, midden in de Brainportregio, waar het stikt van start-ups en jonge mensen die graag willen bijdragen aan een duurzame omgeving en circulaire economie.”

“Een goed belegde boterham.”

Wat leren de studenten?
Een eigen bedrijf opzetten mét een duurzaam doel. “Naast een goed belegde boterham zijn ook een goed personeelsbeleid, duurzaam handelen en maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk.” De Start-up School wil nauw samenwerken met bedrijven, organisaties en start-ups in Zuidoost-Brabant die dezelfde uitgangspunten hebben.

‘Learning by doing’

Het worden geen standaardlessen, belooft de school, maar de praktijk is de basis. De studenten krijgen bijvoorbeeld gastcolleges van professionals uit de praktijk en gaan aan de slag met echte praktijkopdrachten. Bovendien werken ze met de nieuwste software, slimste technologie en praktische tools. “Leren ondernemen dóór ondernemen”, aldus het Summa College.
De Start-up School is geschikt voor studenten met minimaal een vmbo-t diploma, een overgangsbewijs van 4 naar 5 havo of 4 naar 5 vwo of 5 naar 6 vwo, of een niet afgeronde mbo- of hbo-opleiding.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten