Drie nieuwe parken en speelbos aan station Mechelen
bron: Stad Mechelen

Eind volgend jaar komen de terreinen vrij voor de aanleg van drie nieuwe parken en een speelbos in de stationsomgeving van Mechelen. Het stadsbestuur heeft daarvoor de schetsontwerpen goedgekeurd. Voor de inrichting gingen de ontwerpers aan de slag met de voorstellen en wensen van omwonenden.

Het gaat nu snel met de transformatie van de stationsomgeving. Vorige week nog werd de voetgangers- en fietsinfrastructuur over de volle lengte van de werfzone opengesteld. Binnen enkele maanden opent de tangent, de nieuwe ontsluitingsweg voor auto’s en vrachtwagens. Vandaag liggen de plannen klaar voor de inrichting van de groen- en parkzones vanaf eind 2022-begin 2023.

Het gaat om vier onderscheiden zones aan weerszijden van de sporenbundel ten zuiden van de Leuvensevaart. “Er komen drie nieuwe parken en een speelbos, elk met hun eigen identiteit en typologie. De nieuwe fietspadenstructuur rijgt de parkzones aan elkaar. Alles samen creëren we zo in een klap maar liefst 20.500m² aan nieuwe parken en groenzones”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen.

Bijzonder is dat de ontwerpen maximaal rekening houden met de input van buurtbewoners. “In mei en juni hebben we een bevraging over de invulling van deze nieuwe parken georganiseerd. De ontwerpers hebben deze input gebundeld. Zo ontstond per park een eigen identiteit met een veelheid aan functies in de totaliteit van de ontwerpen”, verduidelijkt schepen van participatie en natuur- en groenontwikkeling Patrick Princen.

Samen met de nieuwe paden in de parkzones creëren de fietsroutes die vorige week werden opengesteld ook nog eens mogelijkheden voor extra looproutes.
“Vanaf eind volgende jaar pas komen de eerste terreinen vrij. 2022 zullen wij gebruiken om de voorliggende schetsontwerpen te verfijnen en een omgevingsvergunning aan te vragen. De feitelijke aanleg van de parken zal gefaseerd verlopen vanaf 2023”, besluiten Vandersmissen en Princen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten