Talentspotters helpen jongeren hun talent ontdekken
bron: Stad Mechelen

50 Mechelse onderwijsprofessionals volgen de opleiding ‘Talentcoaching bij kinderen’. Ze vertrekken daarbij vanuit het Talentdenken van talentcoach Luk Dewulf. Zij laten jongeren schitteren met hun talenten d.m.v. posters in het Huis van de Mechelaar.

In het Huis van de Mechelaar hangen sinds vorige week 27 kleurrijke posters met de namen, gezichten en talenten van jongeren. Ook na De Warmste Week blijft het belangrijk dat jongeren zichzelf kunnen zijn en de betekent ook dat ze moeten kunnen schitteren met hun talenten. Via de opleiding ‘Talentcoaching bij kinderen’ wil de stad ervoor zorgen dat talenten ontdekt en gestimuleerd kunnen worden. Ontdekken waarom Emir een ‘grenzenverlegger’ is of Kelly een ‘stille helper’? Dat ontdek je op de posters of op de webpagina.

“Mechelen is een echte talentenstad”, zegt schepen van onderwijs Marina De Bie. “Van je talenten krijg je energie en wanneer je ze kan inzetten, dan geven ze voldoening. Elk kind en elke jongere heeft talenten, maar niet iedereen is er zich bewust van. Iemand die ze herkent en ze kan stimuleren, is dan heel welkom. ‘Talentspotter’ is een onderdeel van verschillende initiatieven die we nemen om kinderen en jongeren te begeleiden in het ontdekken van hun talenten”, legt ze uit. “We moedigen alle onderwijsprofessionals dan ook aan om deel te nemen aan de opleiding ’talentcoaching bij kinderen’. Want wanneer kinderen en jongeren hun talenten kennen, creëren we meer kansen voor hun toekomst.”

Een talentcoach begeleidt kinderen in het ontdekken van hun talenten. Iedereen kan een talentcoach zijn: leerkrachten, leerlingbegeleiders, begeleiders uit het jeugdwerk, gezinswerkers… Om dit extra te stimuleren in het onderwijs, volgen 50 Mechelse onderwijsprofessionals momenteel de opleiding Talentcoaching bij kinderen. Ze vertrekken daarbij vanuit het Talentdenken van Luk Dewulf: een positieve benadering van de unieke talenten die iedereen heeft.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten