De echo van Cor – Ketamine tegen depressies? Ik houd ’t gewoon bij lezen van Goed Nieuws!
Reacties op mijn column/echo zijn steeds welkom op info@goednieuws.be

Cor van Rijsingen schrijft op ons verzoek elke week een kritische, maar vooral ook humoristische nabeschouwing over de artikelen die in onze wekelijkse Nieuwsbrief zijn verschenen. Hij houdt ons op deze manier een spiegel voor. Cor houdt van reflectie en dialoog. Een goede representant van onze lezers. Daarom denken wij dat u zijn relativerende columns lezenswaard zult vinden.

Ketamine tegen depressies? Ik houd ’t gewoon bij lezen van Goed Nieuws!

Hopelijk hebben jullie allemaal een goed uiteinde en een fantastisch begin gehad. Hier is ’t weer lekker rustig en we gaan er weer met frisse moed tegenaan!

Allereerst weer de cartoon, de oude versie van ‘Vinted’, een goede zaak om tweedehands kleding te promoten. En tevens eens goed kijken wat er nog allemaal in de kast hangt en proberen de koopbehoefte wat te beperken. Daar zou men eens een pilletje voor moeten uitvinden. Dat zou veel ellende besparen volgens mij.

Dat vindt Marlies uit Aarschot ook. Ze koopt zelfs toiletpapier op tweedehands sites … ongebruikt neem ik aan … Ze koopt niets nieuws, behalve brandstof (nu nog elektrisch gaan rijden), (dieren-)voeding en medicatie. Knap hoor, m’n complimenten.

Goed nieuws verder over de spoorwegen. Je kunt nu 2 keer per dag vanuit Parijs via Lyon naar Milaan (in 6uur 30 minuten). Het zou mooi zijn als men over een paar jaar kriskras door Europa kan treinen, laat dat vliegtuig maar staan! Lekker relaxt in de trein van Eindhoven naar Praag (vanuit Amsterdam kan al) of een andere willekeurige grote stad, hoe fijn is dat!

Voor de Nachtwacht hoef ik in ieder geval niet meer naar Amsterdam, nu online te bekijken met 717 miljard pixels. Mooi gedaan, maar het echte werk moet er toch bij mij ook nog een keer van komen, al ben ik meer van de moderne schilderkunst.

En van hieruit een stapje terug in de prehistorie. Ook in de oudheid waren er al creatieve geesten en wijze vrouwen en mannen. Wie ontdekte het vuur, pijl en boog, metaal (vaak helaas voor wapens) e.d., de Steve Jobs van de prehistorie. Leuk om daar jezelf eens in te verdiepen, geschiedenis en vooral de verhalen erom heen vind ik altijd interessant (mijn kleinkinderen niet, maar dat komt nog wel hoop ik)

Van alle tijden is ook het noodlot’, zo ook in Someren (in zuidoost-Noord-Brabant) waar het varkensbedrijf van de familie Nijssen geruimd moest worden vanwege varkenspest bij de buren (bij de varkens …). Maar het noodlot veranderde in een ‘Paradijs’. De stallen werden afgebroken en het hele terrein werd veranderd in een zelfontworpen tuin van 8700 meter. Bezoekers zijn welkom, voor alleen een kopje koffie, maar ook voor cursussen (schilderen of bloemschikken). Dat is nog eens omgaan met tegenslag, of van een nood een deugd maken! Super familie Nijssen, ik kom een keer op bezoek met ‘t fietske.

Het noodlot kan je ook treffen in de vorm van kanker helaas! Dat is echt super shit, maar er gloort hoop met de komst van een betere PET–scan!
Die kan ook kleinere tumoren zichtbaar maken, met dank aan Mariele Stockhoff van de Universiteit Gent. Slimme dame, daar worden we blij van.

Ook ‘Goed Nieuws’ op medisch gebied is dat in Vlaanderen de budgetten voor onderzoek verhoogd worden met 33 miljoen. Dat mag je met recht Goed Nieuws noemen en met zulke slimme mensen komt er vast ook iets positiefs uit!

Nog meer medisch nieuws: de partydrug Ketamine kan depressies en zelfmoordgedachten op korte termijn verbeteren. Dit in plaats van de traditionele medicatie. Prima nieuws. Ik persoonlijk houd het bij het lezen van Goed Nieuws, maar dat is niet voor iedereen voldoende helaas.

Tot slot uit de medische hoek, Frank de Bie eert zijn zorghelden in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven met rode rozen! Mooi gebaar, maar ik hoop dat ons ‘Nieuwe Team’ o.l.v. de ‘oude’ Rutte de mensen in de zorg beter gaat belonen en betere arbeidsomstandigheden gaat bieden. Waardering in woorden en daden, voor zorg, onderwijs en politie en voor wie ik nog vergeet.

Dan, een bomenapp in Vlaanderen. Ik kan er niks mee, heb al apps genoeg! Investeer liever meer in de natuur (gebeurt ook, er wordt ook natuurgebied aangekocht).

Misschien is een drone (bemand zelfs) uit China dan een betere investering? Ik twijfel ook hier, nog meer spionage, of moet ik nu op gaan letten wat ik zeg?

Beter, zoals eerder gemeld, investeren in leraren! Twee ervan uit Brabant zijn benoemd tot leraar van het jaar, Kirsten en Jasper. Daar neem ik nu mijn petje voor af, leraren met passie en hart voor de kindertjes! Hulde aan de echte leraren!

Zo ook voor de onderwijsprofessionals uit Mechelen die doen aan talentcoaching bij kinderen, ontdekken wat men leuk vindt en dus meestal ook goed in is! Ook voor die club, hulde en petje af, top!

Dan een app die ik misschien nog wel wil. In Antwerpen kun je met die app aangeven waar er iets aan een fietspad mankeert. Dat is wel handig, zeker als meer mensen gaan fietsen! Ontwikkelen die app, ook voor heel België en Nederland.

De volgende app is voor blinden en slechtzienden, een navigatie-app om mensen door het verkeer te leiden. Ook voor ouderen geschikt! Daar kan niemand iets op tegen hebben, top idee, zeker na corona (toch een keer vernoemd deze keer) als het overal weer drukker wordt, zoals in Antwerpen met en door de Nederlanders!

Tot slot Lieke.  Effe terug in Nederland en ze beschrijft nog weer eens hoe verschillend India en Nederland zijn. Improvisatie tegenover regels en organisatie. Erg interessant die verschillen. Het beste uit deze twee werelden zou een ideaal land opleveren! Georganiseerde Improvisatie of zoiets.

Tot volgende week weer.
Groetjes van Cor.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten