20,1 kilometer poëzie in Brugge
bron: Stad Brugge - Afbeelding van S. Hermann & F. Richter via Pixabay

Tijdens de Poëzieweek (27 januari – 2 februari 2022) wordt de Brugse binnenstad één grote poëziebundel, goed voor wel twintig kilometer wandelen of fietsen.

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Wie in de Brugse binnenstad woont en op de benedenverdieping een raam heeft dat uitgeeft op straat, kon sinds 20 december 2021 een weesgedicht ‘adopteren’ in het kader van de actie ‘Weesgedicht zoekt adoptieraam’. Deze actie kwam er naar een concept van Bibliotheek Utopia in Aalst. De actie was een groot succes in onze stad want in een mum van tijd waren alle honderd weesgedichten geadopteerd. Met die adoptie krijgen de honderd weesgedichten tijdens de Poëzieweek een thuis. Ze worden in de week die voorafgaat aan Gedichtendag (donderdag 27 januari 2022) met witte, uitwisbare inkt op de ramen van de adoptiehuizen geschreven.”

Vanaf Gedichtendag staat op brugge.bibliotheek.be/weesgedichten een stadsplannetje met alle adressen waar een gedicht te vinden is. Ook de route kan er vanaf die dag worden gedownload als gpx-bestand. “Wie alle adressen te voet of met de fiets wil aandoen, is goed voor minstens 20,1 kilometer poëzie”, aldus schepen van Cultuur Nico Blontrock.

Op Gedichtendag, donderdag 27 januari 2022, draagt dichter Lotte Dodion tussen de middag voor uit eigen werk in de leeszaal van Hoofdbibliotheek Biekorf. Muzikante Chantal Acda zorgt voor de muziek. Inschrijven kan via brugge.bibliotheek.be/gedichtendag2022.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten