Energietransitie op postcodeniveau
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto gemeente Eindhoven

Met een zogenaamde ‘Warmtewijzer’ door middel van je postcode zien welke aardgasvrije warmteoplossingen er zijn in je woonbuurt. Dit kunnen sinds kort de inwoners van Eindhoven. In de ‘Warmtewijzer’ zijn de alternatieve warmtebronnen in de stad in kaart gebracht. De alternatieven bepalen mede welke mogelijkheden er zijn om de huizen en gebouwen op een andere manier dan met de traditionele cv-ketel te verwarmen. Met een link naar het Internet kunnen de inwoners de ‘Warmtewijzer’ raadplegen. 

De Warmtewijzer maakt onderdeel uit van het nieuwe digitale energieloket van Eindhoven. Op het nieuwe energieloket van Eindhoven lezen inwoners alles over het verduurzamen van de woning, tips om energie te besparen, informatie over subsidies en financiële regelingen. Ook is er een team met energieadviseurs waar inwoners per mail of telefoon vragen kunnen.

Wethouder Rik Thijs van Energie en Klimaat licht de ‘Warmtewijzer” toe: “Om inwoners duidelijkheid te geven over hun eigen situatie is een speciale webpagina ingericht. Hier kunnen ze hun postcode invullen en dan zien ze   welke alternatieven er voor aardgas zijn voor hun woning. Ook kunnen ze dan al zien welke maatregelen nu al slim zijn om te nemen om je voor te bereiden op aardgasvrij wonen.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten