Eerste werkzoekenden volgen opleiding tot medewerker in de melkveehouderij
bron: Inagro - Afbeelding van Ralphs_Fotos via Pixabay

De veehouderij kampt met een tekort aan arbeidskrachten. Dat bewijzen bevragingen bij melkveehouders. Nochtans biedt een – op heden vrij onbekende – job op een rundveebedrijf veel kansen en mogelijkheden voor werkzoekenden. Onder de klinkende naam ‘CowForme’ bundelen Franse, Waalse en Vlaamse partners de krachten om werknemers op te leiden en tewerk te stellen in de veehouderij.

Het opleidingsprogramma in Vlaanderen bestaat uit twee stappen. De eerste stap is een kennismakingsweek voor de werkzoekenden. Die vindt plaats van 7 tot 11 februari bij diverse melkveebedrijven in West-Vlaanderen, wat de diversiteit aan bedrijven weerspiegelt. Gedurende vijf dagen maken de werkzoekenden van dichtbij kennis met de sector en verdiepen ze zich in het onbekende beroep. Het doel is om hen om te scholen en hen te laten instappen in een boeiende, uitdagende, afwisselende job op een melkveebedrijf.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten