Duitsland kiest Greenpeace-baas als speciale klimaatgezant
bron: IPS - Afbeelding van Eveline de Bruin via Pixabay

De Duitse regering verrast met de aanstelling van een opvallende nieuwe staatssecretaris voor Klimaat. Dat wordt de Amerikaanse Jennifer Morgan, huidig directeur van Greenpeace International. Met de aanstelling toont de nieuwe Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock dat het Duitsland menens is met de strijd tegen de klimaatverandering. 

“Als bondsregering zijn wij aangetreden om de klimaatcrisis aan te pakken als wat ze is: de grootste uitdaging van de 21e eeuw”, zei Baerbock bij de aankondiging. “Dit is voor mij een droomaanstelling, en een belangrijk signaal voor de internationale strijd tegen de klimaatcrisis.”

Expertise

Jennifer Morgan staat te boek als een ervaren klimaatexpert met een breed internationaal netwerk. Ze staat sinds 2016 aan het hoofd van Greenpeace en werkte voordien als directeur van het Klimaatprogramma bij het World Resources Institute, na eerdere posities bij onder meer het Wereldnatuurfonds en denktank E3G.

In die verschillende posities was ze aanwezig bij zowat alle grote internationale klimaatconferenties van de voorbije jaren. Ze is Amerikaanse maar woont in Berlijn en spreekt vloeiend Duits.

Als speciale klimaatgezant moet ze de Duitse klimaatdiplomatie sturen, partnerschappen smeden met andere landen en de dialoog met internationale organisaties aangaan.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten