Studente publiceert boek dat licht geeft in het donker
bron: Karel de Grote Hogeschool - foto: Margo Van Onderbergen

Veel jonge kindjes houden niet van bedtijd, omdat ze bang zijn van het donker en monsters. Daar heeft studente van Sint Lucas Antwerpen Margo Van Onderbergen iets op gevonden. Ze maakte een boek dat oplicht in het donker (via glow in the dark inkt), om kinderen te leren dat donker helemaal niet erg is. Het boek is het resultaat van een opdracht die de studenten moeten maken binnen de studio communicatie-ontwerp van de opleiding Beeldende Kunsten/Grafisch Ontwerp.

“Kindjes houden ervan voorgelezen te worden voor ze gaan slapen. Dus een boek dat licht geeft in het donker, leek me ideaal”, vertelt Margo Van Onderbergen. “Het boek vertelt het verhaal van Fosfo, een monster dat niet kan slapen. Het kleine monster ligt in het donker en denkt dat er een mensenkind onder zijn bed verstopt zit. Door het hele verhaal heen leert Fosfo dat hij helemaal niet bang hoeft te zijn in het donker en dat er geen mensenkinderen onder zijn bed liggen.”

Margo maakte de illustraties voor het boek. Het verhaal werd geschreven door Dimitri Leue. Ook kinderpsychologe Klaar Hammenecker werkte mee aan het boek en licht toe hoe je angst voor het donker bij kleuters kan aanpakken.

Het boek is ondertussen te verkrijgen bij uitgeverij Averbode. Margo: “Ik ben blij met het resultaat. Het is een leuke manier om je kindje te leren dat bang zijn voor het donker niet nodig is. Hopelijk zijn er toch wat kindjes die na het lezen van het boek beter in slaap vallen.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten