Plantaardige tonijn in Top 100 van innovaties in het midden- en kleinbedrijf
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Schouten Europe

Met 17 bedrijven is Noord-Brabant goed vertegenwoordigd in de Nederlandse Innovatie Top 100 2021 van de Kamer van Koophandel (KvK). Plantaardige tonijn van Schouten Europe uit Giessen en Rackmount.IT uit Breda veroverden met een 2e en 6e plaats de hoogste Brabantse noteringen.

De Kamer van Koophandel publiceert elk jaar een ranglijst met 100 concrete innovaties in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. De winnaar mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van het land noemen. Vodde uit Tilburg ontving de KVK Impact Award. Deze jonge sokkenfabrikant geeft oud textiel – vodden – een nieuw leven door er allerlei soorten kwaliteitssokken van te maken.

Vegan Green Tuna

Schouten Europe uit Giessen ontwikkelde de Vegan Green Tuna, 100% catch-free en veroverde daarmee de tweede plaats in de KVK Innovatie Top 100 2021. De tonijn is verkrijgbaar in bulkverpakking voor verdere verwerking, maar ook als ‘tonijn in blik’ en zelfs ‘op maat’ te maken. Schouten Europe stelt klanten in staat de tonijn ook onder eigen merk of private label op de markt te brengen. Dit bedrijf – in de negentiende eeuw begonnen als familiebakkerij – is uitgegroeid tot een wereldwijd actieve onderneming die vooroploopt in de ontwikkeling, productie en verpakking van plantaardige producten.

Beter en veiliger

Rackmount.IT uit Breda ontwikkelt en produceert rack mount kits voor kleine netwerk- en security appliances, een fysieke oplossing die het mogelijk maakt om ook kleine apparaten op een toegankelijke, stabiele manier te monteren in computerkasten. Goed voor een zesde plaats. Deze kits maken het mogelijk om zowel in het publieke als commerciële domein kleine apparaten beter en veiliger te monteren en organisaties beter te beschermen tegen cyberaanvallen.

Succesvolle innovaties

De KVK Innovatie Top 100 geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het midden- en kleinbedrijf op dit moment. De provincie Noord-Holland is met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 20 en Noord-Brabant met 17 bedrijven. Na de creatieve sector (23 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie (13) en de zorgsector (13). Alle innovaties zijn beoordeeld op hun impact voor de samenleving en branche, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Aan de KVK Innovatie Top 100 is geen geldprijs verbonden.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten