Eerste werkdag voor campushond Vasco
bron: Karel de Grote Hogeschool (KdG)

Bij de Karel de Grote Hogeschool (KdG) verwelkomen ze op vrijdag 11 maart voor de eerste keer een campushond op campus Zuid. De week erna zullen ook de campushonden van campus Hoboken en campus Groenplaats voor het eerst komen snuffelen op de campus.

“Sinds een paar jaar doen we partnerschappen met de knuffelhonden van AAP vzw, zo hebben we ieder jaar een knuffeldag en konden studenten tijdens de lockdown met een hond gaan wandelen als ze daar nood aan hadden”, vertelt Marnicq Mengels medewerker online communicatie bij KdG en initiatiefnemer van dit project. “Studies tonen aan dat dieren een wezenlijk positief effect hebben op mensen in hun omgeving. Dat merkten we eens te meer bij studenten. Daarom wilden we nog een stapje verder gaan en op elke campus een campushond laten rondsnuffelen. Hiervoor schakelden we ook AAP vzw in. We kozen ervoor om niet te werken met een inwonende campushond, maar eentje die geregeld op bezoek komt en de vaste waarde van zijn campus wordt.”

AAP vzw ging op vraag van KdG op zoek naar honden die goed matchen met de hogeschool en die zijn nu gevonden. “We gingen op zoek naar de meest geschikte campushonden. Dat werd Shih Tzu Vasco voor campus Zuid, Golden Retrievers Nalu en Jerome voor campus Hoboken en Golden Retriever Leon voor campus Groenplaats”, zegt Joke Decru, directeur bij AAP vzw. “De honden zullen nu eerst stage gaan doen op elke campus om zeker te zijn dat de match goed zit.”

Bij KdG kijken ze al uit naar de komst van de campushonden. Marnicq Mengels: “Op vrijdag 11 maart komt Vasco een eerste keer langs op campus Zuid. En onze studenten kijken er al naar uit. We houden er uiteraard ook rekening mee dat sommige van onze studenten niet van honden houden. Voor hen bouwen we een veiligheid in. De eerste keren blijven de honden op een vaste plek en later krijgen ze een vaste route, die bij iedereen bekend is. Zodat deze studenten hen perfect kunnen ontwijken.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten