Alle taxi’s in 2025 op elektriciteit of waterstof
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Michael Kauer via Pixabay

Het gemeentebestuur van Tilburg wil ook het consumententaxivervoer (de opstap- en beltaxi’s) in 2025 volledig emissieloos hebben. Dit betekent dat voortaan alle taxi’s geen uitlaatgassen meer mogen uitstoten en op elektriciteit of waterstof moeten rijden. Daarover zijn met lokale taxibedrijven afspraken gemaakt in de zogeheten ‘zero emissie taxi routekaart’. Al eerder is hierover een plan tot stand gekomen voor het zogenaamde doelgroepenverkeer per taxi.

De gemeente voegt nu ook de opstap- en beltaxi’s taxi’s toe aan de voertuigen die zich moeten houden aan de regels voor zero-emissiezones. Dat zijn zones in de stad waar vervuilende auto’s niet meer mogen komen. Dat betekent dat in Tilburg alle taxi’s vervangen moeten worden door elektrische auto’s of waterstofauto’s, anders kunnen ze niet meer bepaalde delen van de stad bereiken.

Het besluit dat in 2025 alle taxi’s emissieloos dienen te zijn is gebaseerd op de verbetering van het klimaatbeleid. De gemeente wil dat Tilburg ook in de toekomst een fijne stad blijft om in te leven. Daarvoor is naar de mening van het stadsbestuur bevordering van emissieloos vervoer nodig. Daarmee wordt de CO2-uitstoot verminderd en wordt op deze wijze bijgedragen aan een gezondere lucht in Tilburg.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten