1.200 jobs op Brussels Airport
bron en foto: Brussels Airport

Aviato, het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport, lanceert een nieuwe aanwervingscampagne voor Brussels Airport om de meer dan duizend jobs op de luchthaven te helpen invullen en de huidige teams op het gebied van passagiers- en bagageafhandeling alsook de logistiek te versterken. Op Brussels Airport, de tweede economische pool van het land, zijn er momenteel meer dan 1.200 openstaande jobs. Werkzoekenden, studenten, nieuwkomers en iedereen die op zoek is naar een nieuwe uitdaging is dan ook meer dan welkom om zich kandidaat te stellen.

De zomervakantie voorbereid tegemoet

Met bijna 24.000 werknemers, 317 bedrijven, 18 sectoren en 1.200 openstaande arbeidsplaatsen, vormt Brussels Airport een zeer uniek ecosysteem; de luchthaven is dan ook een sterke katalysator voor de Belgische economie. Brussels Airport biedt werkzoekenden uit het hele land kansen op vlak van tewerkstelling.

”Na twee moeilijke crisisjaren is het hoge aantal vacatures vandaag vooral een positief en hoopvol teken van herstel. Het passagiersverkeer leeft opnieuw op en dus hebben we de juiste mensen nodig om mee die vlotte operaties te kunnen verzekeren. We zijn blij dat we opnieuw die rol van jobmotor voluit kunnen opnemen, en nu is het belangrijk dat alle luchthavenbedrijven, met de ondersteuning van Aviato, het nodige talent kunnen vinden.”, zegt Arnaud Feist, voorzitter van Aviato.

Met het oog op de zomerpiek en de hervatting van het passagiersverkeer is Aviato, het tewerkstellingscentrum van Brussels Airport, in samenwerking met haar luchthavenpartners, VDAB en Actiris op zoek naar nieuwe kandidaten voor de vele luchthavenbedrijven. Er is voor ieder wat wils; en ook doorgroeimogelijkheden zijn er zeker. Met een drukkere zomervakantie in het vooruitzicht, is dit hét moment om de sprong te wagen naar een unieke luchthavenjob.

Een brede waaier aan luchthavenjobs

Met de huidige war on talent en een nijpend tekort aan arbeidskrachten in transport en logistiek; in diensten aan personen en bedrijven; en in business support, retail en ICT; is de expertise en ondersteuning van Aviato voor de bedrijven meer dan ooit belangrijk.

“Zo zijn we bij G4S Aviation op zoek naar nieuwe bewakingsagenten om de werking van Brussels Airport in goede banen te leiden. Met onze taalopleidingstrajecten Nederlands werven we ook anderstaligen aan die bereidwillig zijn Nederlands te leren. Mede zorg dragen voor een veilige vakantie voor je familie en vrienden? Werken@G4S Aviation Security op Brussels Airport –> Go4Safe!” aldus Vicky Houtmeyers, Service Center Manager Aviation van G4S.

De profielen die gezocht worden zijn zeer divers. Van vliegtuigtechnieker tot bewakingsagent of airport security agent, verkoper, redcap, check in agent, administratief bediende voor elke achtergrond en opleidingsniveau is er een job op de luchthaven te vinden.

Carolle Van Dijck, Corporate Communication Manager & Spokesperson van Securitas bevestigt eveneens “Bij Securitas zijn we voortdurend op zoek naar nieuw talent om ons te helpen de veiligheid van de luchthaven op een topniveau te houden. Vandaag zijn we op zoek naar alle soorten profielen: vrouwen, mannen, jong of oud, met of zonder ervaring – zolang ze integer, waakzaam en behulpzaam zijn.”

Door de enorme groei van de e-commerce staan ook de bedrijven op Brucargo, de logistieke zone van Brussels Airport, te springen om nieuw personeel aan te trekken. Ook daar is het jobaanbod heel divers: je kan er aan de slag als logistiek bediende of warehouse officer, afhandelaar, douaneagent, transporteur, ramphandler, enz.

“WFS groeit en werft aan! Als grootste Cargo Handler in de wereld, hebben we sterke groeiambities voor Brucargo. Daarom zijn wij permanent op zoek naar warehouse en office medewerkers, kandidaten voor de operaties en de administratieve diensten. Ons inclusief HR-beleid biedt kansen en mogelijkheden waar persoonlijke groei en een uitdagende loopbaan perfect samen gaan.” zegt Bart Vanmulders, HR Director van WFS.

“Wij zijn altijd op zoek naar gepassioneerde collega’s om onze groeiende activiteiten op de luchthaven te ondersteunen. Zo zoeken we momenteel technische profielen voor Maintenance, administratieve profielen voor Purchasing en Customs, maar ook Lader/Lossers, Ramp Handlers en tenslotte ook collega’s voor de Truck Yard en Dangerous Goods. Als je deel wil uitmaken van het meest internationale bedrijf ter wereld, met een leuke collegiale sfeer, dan moet je zeker bij ons solliciteren.” zegt Pieter-Jan Germeaux, Ad Interim HR Director bij DHL Aviation.

De meest gevraagde profielen zijn: ● Behandelaar luchtvracht & bagage ● Logistiek bediende ● Check in agent ● Redcap/loadmaster ● Verkoop ● Bewakingsagent ● Horecamedewerker ● HR ● Technische profielen

Tal van gerichte acties

De luchthavenbedrijven kunnen rekenen op de expertise van Aviato om, ondanks de war on talent, de vele vacatures in te vullen.

“Met de vele openstaande jobs is dit het momentum om de vele luchthavenjobs in de kijker te zetten. Samen met onze klanten zoeken we naar de beste oplossing voor hun tewerkstellingsnoden en proberen we ze waar mogelijk te sensibiliseren. Rekruteren in de deze veranderende arbeidsmarkt is een uitdaging. Met deze aanwervingscampagne willen wij de instroom van kandidaten voor de vele openstaande vacatures bewerkstelligen.”, Isabelle Borli, General Manager Aviato.

Aviato start vanaf mei met een nieuwe rekruteringscampagne om de unieke jobs en mogelijkheden op de luchthaven in de kijker te zetten.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten