Studenten kunnen nachtje doorblokken in Gentse woonzorgcentra
bron: Stad Gent

Studenten kunnen vanaf 1 juni voor het eerst blokken in enkele Gentse woonzorgcentra, en dat zelfs de hele nacht lang. Tijdens hun blokpauze ’s avonds kunnen ze de bewoners bovendien wat beter leren kennen door samen te duofietsen of Rummikub te spelen.

De blokperiode is begonnen en ook nu kunnen studenten weer terecht op verschillende bloklocaties in de stad. Voor het eerst gooien enkele Gentse woonzorgcentra hun deuren open, en dat zelfs ’s nachts. Zo kunnen in woonzorgcentrum De Vijvers in Ledeberg tot 10 studenten van 18 uur tot 7 uur ’s ochtends blokken. En bij studeren horen uiteraard ook pauzes. Daarom zorgt het woonzorgcentrum voor enkele passende activiteiten ’s avonds, zodat de studenten de bewoners wat beter leren kennen. Ze kunnen bijvoorbeeld een rondje duofietsen in het park met François, Rummikub spelen met Georges en Julienne of tomatenplantjes verzorgen met Marcel.

We weten hoe belangrijk het is voor studenten om samen te kunnen studeren. We kregen ook de vraag om op elk moment ergens te kunnen studeren. Samen met de onderwijsinstellingen zorgen we ervoor dat studenten uit heel wat bloklocaties kunnen kiezen. En dankzij enkele IT-studenten kunnen ze snel hun plek online reserveren“, aldus Hafsa El-Bazioui, schepen van Jeugd.

Naast de woonzorgcentra kunnen de studenten nog op heel wat andere locaties blokken. Dat kan bijvoorbeeld voor de eerste keer in de Sint-Pieterskerk.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten