Vanaf 2023 nieuwe ferryverbinding tussen Zeebrugge en Schotland
bron: Stad Brugge - Afbeelding van LuisFerreira4x4 via Pixabay

Ptarmigan Shipping en DFDS hebben een overeenkomst afgesloten voor een nieuwe ferryroute tussen Rosyth (Schotland) en Zeebrugge. Het is de bedoeling dat deze roro-lijndienst vanaf 2023 operationeel is.

Burgemeester en ondervoorzitter van de haven van Antwerpen-Brugge Dirk De fauw: “Ik ben verheugd dat er na het wegvallen van de lijn Zeebrugge-Hull een vervangende lijn komt tussen Zeebrugge en het Verenigd Koninkrijk. Rosyth is heel noordelijk gesitueerd in de onmiddellijke nabijheid van Edinburgh en Glasgow. In eerste instantie zal er enkel vracht verscheept worden, maar de betrokken partijen verbinden zich ertoe om de mogelijkheid van passagiersvervoer verder te onderzoeken. Dit zou het toerisme in Brugge en bij uitbreiding in heel West-Vlaanderen een boost geven. De vorige ferryverbinding was immers goed voor 250.000 vervoerde passagiers op jaarbasis.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten