Mozambique maakt enorme inhaalbeweging: bijna alle volwassenen gevaccineerd
bron: IPS - Afbeelding van Katja Fuhlert via Pixabay

Na een enorme versnelling in de vaccinatiecampagne heeft Mozambique nu al 93 procent van zijn volwassen bevolking gevaccineerd. Dat blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Mozambique bengelde lang onderaan het internationale peloton wat vaccinaties betreft, maar begin dit jaar voerde de regering de inspanningen gevoelig op. Vooral maart zag een enorme versnelling: 341 procent meer vaccinaties dan in februari. Daardoor staat de teller nu op 46 procent bij de hele bevolking en 93 procent onder volwassenen. 

Naast die inspanningen van de regering speelt ook bereidheid onder de bevolking een grote rol, zegt Benigna Maia, plaatsvervangend hoofd van het ministerie van Volksgezondheid. De grote impact van de pandemie motiveerde veel mensen om hun primaire reeks vaccinaties te voltooien en nu ook om een boosterdosis te nemen.

“De covid-19-vaccinatiecampagne is een succes omdat de Mozambikanen vaccinatiecampagnes omarmen. Ze zijn zich bewust van de gezondheidsproblemen.”

Volgens de WHO speelde de opleiding van gezondheidswerkers een belangrijke rol. Met steun van de EU zijn 165 datamanagers, immunisatiefunctionarissen en districtsartsen in vier provincies opgeleid om de campagne in goede banen te leiden. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten