Vlaanderen koploper in EU op het vlak van investeringen in onderzoek en ontwikkeling
bron: EWI - Afbeelding van holdentrils via Pixabay

In 2020 hebben Vlaamse bedrijven, kennisinstellingen en de overheid 3,6 procent van het bruto binnenlands product geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, goed voor 9,6 miljard euro. Dat is een groei met 0,25 procentpunt ten opzichte van 2019. Vlaanderen is daarmee koploper in Europa. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Vlaams minister van onder meer Economie en Innovatie Jo Brouns reageert tevreden. “Dit bevestigt de vaststelling dat Vlaanderen een echte kennisgedreven economie en samenleving is. Innovatie is niet alleen een krachtig instrument om de crisis te overwinnen, maar ook om maatschappelijke uitdagingen, in het bijzonder op het vlak van milieu, energie en klimaat, aan te pakken.”

Met de groei van een kwart procentpunt tegenover 2019 springt Vlaanderen over Zweden om de absolute nummer één van Europa te worden.

“Ondanks de coronacrisis zijn onze bedrijven blijven investeren in O&O. Ik ben ervan overtuigd dat de krachtige impulsen die we geven via het plan Vlaamse Veerkracht het vertrouwen om te innoveren hebben ondersteund”, zegt minister Brouns.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten