Na meer dan halve eeuw keert jachtluipaard terug naar India
bron: IPS - Afbeelding van DrZoltan via Pixabay

India krijgt na bijna zeventig jaar opnieuw jachtluipaarden. Het land heeft een overeenkomst met Namibië om volgende maand al acht dieren over te brengen.

De laatste cheeta in India stierf in 1947, en in 1952 werd de soort officieel uitgestorven verklaard. Maar binnenkort zullen de eerste exemplaren weer te zien zijn in het Kuno-Palpur National Park (KNP), in Madhya Pradesh.

De eerste acht dieren moeten er volgende maand al losgelaten worden, zegt de Indiase overheid, ter gelegenheid van de 75-jarige onafhankelijkheid van India.

“Onze voorbereidingen zijn in volle gang om cheeta’s terug te verwelkomen in India, maar we weten niets over de werkelijke aankomstdatum of het aantal dieren dat naar Madhya Pradesh komt”, zegt hoofdconservator J.S. Chauhan in de Indiase krant The Hindu. “Dat wordt nog afgerond op het niveau van de Indiase regering.”

Een gebied van vijf vierkante kilometer is gereserveerd om de dieren te laten wennen aan de omgeving. Namibische parkwachters zijn de nieuwe thuis van de dieren al komen inspecteren, en het park legt nu de laatste hand aan de voorbereidingen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten