Brits dorp ziet snelheidsduivels afremmen voor … bloemenzee
bron: IPS - Afbeelding van lee seonghak via Pixabay

Het dorp Long Newton wilde de biodiversiteit een handje toesteken door wilde bloemen te zaaien, maar zag als verrassend neveneffect dat autobestuurders hun snelheid aanpasten. Bloemen blijken er beter te werken dan verkeersdrempels.

Jarenlange inspanningen om snelheidsduivels in Long Newton te ontmoedigen, brachten weinig zoden aan de dijk. Tot het gemeentebestuur van het dorp in het graafschap Gloucestershire tijdens de coronapandemie besliste om een mix van wilde bloemen te zaaien langs wegen, een project om de biodiversiteit te bevorderen en meer bijen en insecten aan te trekken.

Nu de bloemen deze zomer in al hun pracht zijn uitgekomen, viel het op dat automobilisten die het dorp binnenrijden vanzelf hun snelheid verminderden.  

Explosie van kleuren

“De bloemen vormen een enorme explosie van kleuren en automobilisten vertragen vanzelf om die beter te kunnen zien”, vertelt inwoner Michael Norton aan de BBC.

“Bestuurders passen hun snelheid aan omdat ze voelen dat ze ergens rijden waar met zorg wordt omgegaan met de dingen”, vult Jenny Forde aan, verantwoordelijke voor Gezondheid en Welzijn in de districtsraad van Cotswold.

Een crowdfundingcampagne leverde eerder al 8000 Britse pond (9500 euro) op voor maatregelen om het verkeer te vertragen. Dat geld zal nu ingezet worden voor een driejarig project voor de zorg en aanplant van meer bloemen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten