Middelbaar beroepsonderwijs versterken omdat goed opgeleide vakmensen cruciaal zijn
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Alexas_Fotos via Pixabay

“Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) is de motor voor grote maatschappelijke opgaven, zoals de zorg, woningbouw en energietransitie. De nauwe verwevenheid tussen opleiding en beroepspraktijk biedt veel mogelijkheden voor meer dan een half miljoen jongeren. Goed opgeleide vakmensen zijn cruciaal voor alle plannen rond maatschappelijke opgaven. Daarom is het belangrijk om te investeren in het versterken van het mbo.”

Dit is de opvatting van de Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Robbert Dijkgraaf, en daarom investeert het kabinet de komende jaren enkele honderden miljoenen euro’s in drie mbo-prioriteiten.
Daarnaast pleit de bewindsman nadrukkelijk ook voor een gelijkwaardige behandeling van mbo-studenten ten opzichte van hbo- en universitaire studenten. “Voor zo’n gelijkwaardige behandeling moeten nog vele stappen genomen worden. Dat zit bijvoorbeeld in bewustwording in taalgebruik, de betrokkenheid in het studentenleven en bij het opdoen van buitenlandervaring”, aldus Dijkgraaf.

De versterking van het mbo ziet het kabinet in het vergroten van kansengelijkheid, betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt en een impuls aan kwaliteit, onderzoek en innovatie. Zo wil minister Dijkgraaf ervoor zorgen dat mbo’ers een cruciale rol kunnen blijven spelen in onze economie en samenleving.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten