Bewoners woonzorgcentrum zelf aan het woord in gloednieuwe podcast
bron: Stad Gent

Woonzorgcentrum Het Heiveld in Gent lanceert een eigen podcast waarbij bewoners zelf aan het woord zijn. De ‘Potkast’ is letterlijk een kast op wielen die het woonzorgcentrum doorkruist. In de podcast interviewt een medewerker van het woonzorgcentrum een bewoner, collega, vrijwilliger of mantelzorger. De gespreksonderwerpen worden getrokken uit een pot die op de kast staat.

Woonzorgcentrum Het Heiveld, een van de vijf woonzorgcentra van de Stad Gent, start met een eigen podcast. De ‘Potkast’ is letterlijk een kast op wielen die het woonzorgcentrum doorkruist. Om de twee weken interviewt een collega van het team ‘Leven en wonen’ van het woonzorgcentrum een bewoner, medewerker, vrijwilliger of mantelzorger. De gespreksonderwerpen worden getrokken uit een pot die op de kast staat: liefde, zorg, ouderdom, seksualiteit, het leven in gemeenschap, eenzaamheid, enzovoort.

De luisteraar krijgt zo op een ludieke en ongedwongen manier een beeld van het leven in een woonzorgcentrum. Tegelijk geeft de podcast aan de bewoners een stem. Door ook medewerkers aan het woord te laten, hoopt Het Heiveld jonge mensen te motiveren om te kiezen voor een job in de ouderenzorg. De podcast is te beluisteren via Spotify en via de website van het woonzorgcentrum.

Deze boeiende podcast, een zoveelste vernieuwend initiatief, geeft de bewoners van Het Heiveld letterlijk en figuurlijk een stem en neemt luisteraars mee in de wereld van het woonzorgcentrum. Er wordt dus tijd gemaakt voor innemende gesprekken én we dragen bij tot een beter begrip van wat reilt en zeilt in een woonzorgcentrum, besluit Rudy Coddens, schepen van Seniorenbeleid

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten