Gent brengt steden en gemeenten samen voor aanpak intrafamiliaal geweld
bron: Stad Gent

De Stad Gent richt een platform op om een grensoverschrijdende aanpak van intrafamiliaal geweld te ontwikkelen. Vijftien steden en gemeenten stappen in het project. In het begin ligt de focus op het delen van expertise, later komen er concrete acties.

Naast de Stad Gent, die instaat voor de coördinatie, stappen nog vijftien steden en gemeenten in het project: Aalter, Assenede, De Pinte, Eeklo, Evergem, Gavere, Kaprijke, Laarne, Maldegem, Nazareth, Sint-Laureins, Sint-Martens-Latem, Wetteren, Zelzate en Zulte. Ook scholen, zorginstellingen en hulpdiensten zullen een plaats krijgen. Bedoeling is om tot een grensoverschrijdende aanpak van intrafamiliaal geweld te komen.

De verschillende partners zullen meermaals per jaar samenkomen. In de beginfase ligt de focus vooral op het delen van ervaringen en expertise, daarna worden er concrete acties georganiseerd. Dat kan gaan van bijvoorbeeld opleidingen in basisscholen tot webinars voor hulpverleners in het veld. Het project krijgt 100.000 euro steun van de federale overheid.

We brengen deze steden en gemeenten samen om tot een gezamenlijke aanpak van intrafamiliaal geweld te komen, want de problematiek stopt niet bij de stadsgrenzen. Gent heeft hier al heel wat expertise in, we delen deze graag met anderen – Mathias De Clercq, burgemeester

Intrafamiliaal geweld is een maatschappelijk fenomeen dat we niet mogen negeren, het is niet omdat het veelal niet zichtbaar is, dat het er niet is. Met deze financiële steun geven we de lokale besturen de noodzakelijke middelen om innovatieve projecten uit te werken – Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten