‘Hersentumorcentrum Limburg’ als Europees expertisecentrum erkend
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto Maastricht UMC

Het Maastricht Universitair Medisch Centrum (Maastricht UMC) is samen met Zuyderland Medisch Centrum in Sittard-Geleen en Heerlen erkend als Nederlands én Europees expertisecentrum voor neuro-oncologie. Als ‘Hersentumorcentrum Limburg’ vormen ze het middelpunt van het hersentumornetwerk voor patiënten in Zuidoost-Nederland.

Het Hersentumorcentrum werd vorig jaar al door de NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra) opnieuw aangewezen als nationaal expertisecentrum. Onlangs kwam daar de erkenning bij vanuit Europa, door de organisatie EURACAN, de Europese netwerkorganisatie van zorginstellingen voor zeldzame en complexe vormen van kanker.

Goede multidisciplinaire samenwerking is van groot belang

Neuroloog en coördinator hersentumoren Martijn Broen van het Maastricht UMC geeft aan dat de erkenning een echte teamprestatie is. Goede multidisciplinaire samenwerking is van groot belang, zegt hij: “We willen, samen met Zuyderland, de best mogelijke zorg leveren voor mensen met zeldzame primaire hersentumoren in Zuidoost-Nederland. Deze Europese erkenning is een bevestiging dat we op de goede weg zitten. We kunnen nu bovendien nog meer samenwerken met gespecialiseerde ziekenhuizen en universiteiten in het buitenland om onze kennis en vaardigheden te vergroten.”

De neurochirurgische operaties worden uitgevoerd door het Academisch Neurochirurgisch Centrum Limburg (ANCL). Neurochirurgen uit het Maastricht UMC werken op meerdere locaties. Waar de operatie plaatsvindt, in het Maastricht UMC of in Zuyderland, hangt af van het soort operatie en hoe ingewikkeld deze is. Ook wordt nauw samengewerkt met Maastro, het radiotherapeutisch centrum in de regio en met zorgpartners in de directe woonomgeving van de patiënt.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten