Studenten helpen ondernemers verduurzamen

Avans Hogeschool, de gemeente Breda, de Stichting Breda Circulair en twee commerciële adviesbureaus werken de komende drie jaar samen aan de verduurzaming van het midden- en kleinbedrijf in Breda en omgeving. Honderden bedrijfskundestudenten van Avans Hogeschool gaan in multidisciplinair verband kosteloos aan de slag om het bestaande bedrijfsleven in Breda te helpen met duurzaam ondernemen. Door studenten in te zetten, ontstaat een unieke kans om de professionals van de toekomst te laten werken aan de vraagstukken van vandaag en morgen.

Eerst brengen tweedejaarsstudenten in kaart hoe duurzaam het businessmodel van een bedrijf is. Ze kijken daarvoor naar de Sustainable Development Goals (SDG’s). Dit zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.
De studenten maken daarvoor een dashboard waarin de ondernemer kan zien waar zijn bedrijf staat in vergelijking met branchegenoten. Ze reiken creatieve en innovatieve oplossingen aan, waarmee het bedrijf op korte termijn impact kan creëren om het businessmodel te verduurzamen op relevante en beïnvloedbare thema’s.

Daarna is het voor de ondernemer mogelijk samen te werken met studenten uit het derde en vierde studiejaar van de hogeschool. Zij werken de oplossingen van de tweedejaarsstudenten verder uit en vullen deze aan met nieuwe inzichten. Ze ontwerpen en implementeren de onderzochte oplossingen binnen het bedrijf. Dit kan via een onderzoeks- of afstudeerstage van 20 weken of via het Bedrijfskundig AdviesBureau van Avans. Ook is het mogelijk om een individuele student, duo of een speciaal samengestelde groep studenten uit verschillende disciplines een opdracht te laten uitvoeren. Het enige dat de ondernemers moeten doen is wat tijd reserveren en data delen. Alleen bij een stage of afstudeertraject betaalt de ondernemer een kleine vergoeding aan de student.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten