Mensen met jongdementie samen met topchefs aan de slag in pop-up Hotelschool
bron: Stad Gent

In pop-uprestaurant ‘Het Moment’ in Hotelschool Gent kunnen bezoekers op woensdagen 12 en 19 oktober 2022 genieten van een vijfgangenmenu bereid en opgediend door mensen met jongdementie. Enkele Gentse topchefs en de leerlingen van de Hotelschool staan hen bij.

Tijdelijk restaurant Het Moment opent de deuren op woensdagnamiddagen 12 en 19 oktober in de Hotelschool Gent in de Lange Violettestraat. De mensen met jongdementie en de leerlingen koken en serveren samen voor familie, vrienden en sympathisanten. Topchefs Joost Arijs, Olly Ceulenaere, Vilhjalmur Sigurdarson, Karel De Clercq, Ignace Wattenberge en Kim De Visschere stelden de menu’s op en helpen mee koken, organisaties uit de zorg leveren het ‘personeel’.

Trots dat we jongdementie positief onder de aandacht kunnen brengen en zowel bezoekers als Gentenaars met jongdementie een unieke ervaring voorschotelen. Het is ook een sociale én medische meerwaarde voor de deelnemers: menselijk contact en nieuwe ervaringen kunnen het verloop van de ziekte helpen vertragen.

Rudy Coddens, schepen van Gezondheid en Zorg

Bedoeling van het initiatief is om jongdementie onder de aandacht te brengen en mensen met jongdementie de kans te geven mee te werken aan een betekenisvol project waarbij ze hun talenten kunnen inzetten. De naam van het restaurant is dan ook niet toevallig gekozen. Personen met jongedementie leven in het hier en nu, ze moeten het moment grijpen.

Het is mee dankzij de Hotelschool dat we mensen met jongdementie deze ervaring kunnen bieden. Bovendien geven we de leerlingen meteen ook een stukje sociaal bewustzijn mee voor hun latere carrière.

Evita Willaert, schepen van Onderwijs

Klanten betalen voor het vijfgangenmenu 75 euro. Met de opbrengst organiseren enkele zorgorganisaties volgend jaar een dagfestival voor personen met jongdementie. Aan het initiatief werken ook Expertisecentrum Paradox, Familiezorg Oost-Vlaanderen en de zorginstellingen Zuiderlicht, Exalta en Zorgband mee. Meer info op www.stad.gent/hetmoment.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten