Mobiele ‘SportContrainer’ reist van wijk naar wijk om bewoners gratis in beweging te krijgen
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto gemeente Eindhoven

De ‘SportContrainer’ is een uitklapbare container met allerlei sportelementen om mensen in de openbare ruimte in beweging te brengen. De sportpop-up is eigendom van de gemeente Eindhoven en reist telkens na drie maanden naar een nieuwe plek in de stad.

Er verschijnen in Eindhoven steeds meer sport- en beweegvoorzieningen in de openbare ruimte, zoals de Cruyff Courts en het Urban Sportpark. Sinds kort hoort ook de ‘SportContrainer’ daarbij.
Volgens de wethouder van Sportzaken geeft de uitklapbare container ‘een uitdagende impuls aan sporten in de openbare ruimte. Hij verwacht dat het tijdelijke karakter van de ‘SportContrainer’ voor extra interesse zorgt. En de ‘SportContrainer’ heeft als extra mogelijkheid om te experimenteren met sport- en beweegvoorzieningen in verschillende wijken bij verschillende leeftijdsgroepen. “Zo leren we wat er op welke locatie wel en/of niet werkt. Dat levert waardevolle input op voor andere, meer structurele projecten”, aldus Sanne van Mierlo, sportregisseur Eindhoven Sport.
De ‘SportContrainer’ is voor iedereen kosteloos te gebruiken. Van jong tot oud, van individueel tot beweeggroep. Elke week is er een programma dat de mogelijkheid biedt met verschillende partners of sportaanbieders in beweging te komen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten