Wonen straks Eindhovense universiteitsstudenten in Vlaanderen?
Redacteur: Jan H.F. van der Heyden; jan@dommelmeander.nl; foto TU/e Bart van Overbeeke

“De hightech-industrie in Brainport Eindhoven groeit exponentieel en heeft ons gevraagd om het aanbod van hooggekwalificeerde ingenieurs te verdubbelen”, zegt de bestuursvoorzitter van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Robert-Jan Smits. “Wij zijn absoluut bereid onze regionale partners te helpen door in omvang te verdubbelen en daarmee de beschikbaarheid van ingenieurs te verbeteren. Voor deze schaalsprong zal de overheid vooraf moeten investeren in zowel de universiteit als de studentenhuisvesting.” Voor dit laatste zijn de Vlaamse grensplaatsen Ravels (Poppel) en Turnhout in beeld. Dat is een half uur rijden vanuit Eindhoven. De burgemeesters van beide gemeenten zijn al bij de TU/e op bezoek geweest om te bezien of zij kunnen helpen met de huisvesting van ‘Eindhovense’ studenten.

Als ‘omgeving’ kijkt de bestuursvoorzitter van de Eindhovense universiteit duidelijk over grenzen heen. In het Eindhovens Dagblad vertelt hij: “Voor Amerikanen is de reis van Weert of Sittard naar Eindhoven één metrohalte verder bij wijze van spreken. Voor de burgemeesters van Ravels (Poppel) en Turnhout was het een half uur rijden naar Eindhoven. We kijken of zij ons kunnen helpen op het gebied van studentenhuisvesting. Iedere student wil het liefst in het centrum van Eindhoven wonen. Dat begrijp ik ook wel. Maar daar is op dit moment niet de ruimte voor, ondanks dat wij zelf 700 studentenwoningen gaan bouwen op de campus. Je moet verder kijken. Daarom noem ik ook Sittard en Weert.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten